Πώς είναι πραγματικά η ζωή ενός 30άρη σήμερα

Πώς είναι πραγματικά η ζωή ενός 30άρη σήμερα

Είναι τελικά η ζωή τους όσο φανταχτερή παρουσιάζεται στα social media;

Millennials, millennials, millennials – ίσως η πιο πολυειπωμένη λέξη τα τελευταία χρόνια. Ποιοι είναι αυτοί οι millennials; Γιατί καθορίζουν το εργασιακό περιβάλλον; Γιατί δε συμβιβάζονται; Γιατί όλοι μιλάνε γι αυτούς;

Κανένας όμως δεν έχει σκεφτεί πώς τόσο οι millennials, όσο και η γενιά πριν από αυτούς προσποιούνται μέχρι να τα καταφέρουν. Απλά έχουν και το επιπλέον άγχος πως πρέπει να δείχνουν μια τέλεια ζωή στο Instagram.

Μια σειρά από διαφημίσεις που δημιούργησε η 26χρονη Samantha Jayne, freelance art director στο διαφημιστικό γραφείο MullenLowe στο Los Angeles, καταγράφει αυτή την διαφορά μεταξύ των υπαρξιακών διλημμάτων και προβληματισμών που έχουν οι 20άρηδες όσο προσπαθούν να καταφέρουν πράγματα στη καριέρα τους και της «τέλειας και θετικής ζωής» που πρέπει να προβάλλουν στα social media.

Σε ένα απ’ τα διαφημιστικά η Jayne, η πρωταγωνίστρια των περισσότερων σποτ , αναρωτιέται αν θα πεθάνει δουλεύοντας τα spreadsheets που της ανέθεσαν στην πρώτη της δουλειά μέχρι να ρθει η πίτσα που έχει παραγγείλει.

Στη συνέχεια, στη συνέχεια είναι όλα αυτά τα τηλεφωνήματα σε καθημερινή βάση απ’ τη μαμά και τον μπαμπά που κάνουν δύσκολο να πείσουν τους γύρω τους ότι είναι οι ενήλικες που προσποιούνται πως είναι.

Η Jayne έγινε το πρόσωπο της περσινής χρονιάς, όταν η σελίδα της στο Instagram κατέγραψε τη προσπάθεια που κατέβαλε για τρεις μήνες (quarter-life #struggle) μέσα από πνευματώδη τετράστιχα ποιήματα που συνοδεύονταν από αστείες φωτογραφίες. Η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη που έγινε επιτυχία και έτσι εκδόθηκε σε βιβλίο με τίτλο Quarter Life Poetry: Poems for the Young, Broke & Hangry.

Δείτε τα αστεία διαφημιστικά: