Πώς μετασχηματίζεται ο όμιλος Airbus

Πώς μετασχηματίζεται ο όμιλος Airbus

Το 2012 η εταιρεία είχε έσοδα 56,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και απασχολούσε πάνω από 140.000 εργαζόμενους.

Η EADS, ο ευρωπαϊκός αμυντικός και αεροδιαστημικός βιομηχανικός γίγαντας, ανακοίνωσε σημαντικές προσθήκες στελεχών στο νέο εταιρικό τμήμα Airbus Defence & Space που θα λειτουργήσει από το 2014. Συγκεκριμένα, η Pilar Albiac-Murillo ορίστηκε εκτελεστική αντιπρόεδρος λειτουργιών και θα ηγηθεί της διαδικασίας σχηματισμού της Airbus Defence & Space. Προηγουμένως, η Albiac-Murillo ήταν ανώτερο στέλεχος της Cassidian – του αμυντικού σκέλους της EADS – και CEO της Cassidian Spain.

Επίσης, ο Christian Scherer μετακινήθηκε από τη θέση του επικεφαλής διεθνών λειτουργιών της Cassidian σ’ εκείνη του εκτελεστικού αντιπροέδρου πωλήσεων και μάρκετινγκ της Airbus Defence & Space.

Διαβάστε ακόμη: Η EADS μεταμορφώνεται σε «Airbus Group»

Τέλος, ο Lars Immisch, μέχρι πρότινος επικεφαλής αποζημιώσεων και επιδομάτων της EADS/Airbus, ορίστηκε εκτελεστικός αντιπρόεδρος ανθρώπινων πόρων του νέου τμήματος.

Υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Ιουλίου η EADS ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενοποιήσει τα τμήματα Airbus Military, Astrium και Cassidian σε μία οντότητα, την Airbus Defence & Space. Αυτή, μαζί με την Airbus – τον γνωστό κατασκευαστή επιβατικών αεροπλάνων – και την Airbus Helicopters θα συναποτελέσουν τον Όμιλο Airbus, που θα αντικαταστήσει σαν εταιρικός τίτλος την τωρινή EADS.

Ο Bernhard Gerwert, επικεφαλής της Cassidian και μελλοντικός διευθύνων σύμβουλος της Airbus Defence & Space, δήλωσε: «Προχωράμε με τον ορισμό του στελεχικού μας πυρήνα. Έχω τη χαρά να γνωστοποιήσω ότι χτίζουμε μία εξαιρετικά ικανή ηγετική ομάδα για την Airbus Defence & Space.

Το 2012 η EADS είχε έσοδα 56,5 δισεκατομμυρίων Ευρώ και απασχολούσε πάνω από 140.000 εργαζόμενους.