Πώς μια λάθος κίνηση της Yahoo μπορεί να καταστρέψει τη συμφωνία της με τη Verizon

Πώς μια λάθος κίνηση της Yahoo μπορεί να καταστρέψει τη συμφωνία της με τη Verizon
Marissa Mayer, president and chief executive officer at Yahoo! Inc., listens to a reporters question during a press conference at the Yahoo! Inc. Mobile Developer Conference in San Francisco, California, U.S., on Thursday, Feb. 19, 2015. Mayer unveiled a suite of development tools for mobile applications that integrate its own advertising services with features it acquired with analytics startup Flurry Inc. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Μήπως ήρθε η ώρα να αναλάβει την ευθύνη η Yahoo;

Για μια εταιρεία της οποίας το σύνθημα ήταν «Μπορείς να με ακούσεις τώρα», η Verizon έχει παραμείνει περιέργως σιωπηλή με τη δέσμευσή της στην αγορά της Yahoo.

Πριν πέντε ημέρες, η Yahoo παραδέχθηκε ότι πάνω από 500 λογαριασμοί χρηστών έπεσαν θύμα ενός άγνωστου χάκερ το 2014, ο οποίος σύμφωνα με την εταιρεία ίσως κρατά στα χέρια του προσωπικές πληροφορίες, όπως ημερομηνίες γέννησης και κωδικούς πρόσβασης.

Από την άλλη, η Verizon, η οποία συμφώνησε στην εξαγορά της Yahoo τον περασμένο Ιούλιο για 4,8 δισ. δολάρια, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το εν λόγω περιστατικό δυο ημέρες πριν βγει στο φως της δημοσιότητας κι ότι «θα αξιολογήσει την υπόθεση όσο εκείνη βρίσκεται σε έρευνα».

Από την πλευρά του, ο Τιμ Άρμστρονγκ επικεφαλής της AOL, που σήμερα αποτελεί ιδιοκτησία της Verizon, και βασικός μοχλός της συγχώνευσης έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να σχολιάσει το κατά πόσο αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να επηρεάσει τη συμφωνία των δυο κολοσσών.

Η αλήθεια είναι ότι η πληροφορία αυτή θα έπρεπε να έχει γνωστοποιηθεί στους πελάτες της Yahoo και ειδικότερα στη Verizon και ίσως αυτή η επιλογή της Yahoo να μην της βγει σε καλό. Και εάν ένα υψηλό στέλεχος της εταιρείας αρνείται να δώσει μια απάντηση για το τί θα γίνει με το θέμα της συγχώνευσης, τότε μάλλον δεν θα είναι καλά τα νέα για τη Yahoo στο άμεσο μέλλον.