Πώς να αντιμετωπίσετε μια απόρριψη στην εργασία

Πώς να αντιμετωπίσετε μια απόρριψη στην εργασία

Δε μπορούμε να είμαστε καλοί σε όλα. Αλλά πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. 

Οι αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν με μεγάλη δυσκολία την απόρριψη στους περισσότερους τομείς της ζωής τους. Πόσο μάλλον όταν σχετίζεται με τα επαγγελματικά του.

Τα όνειρα, οι κόποι και οι θυσίες ξαφνικά δε βρίσκουν αντίκτυπο.

Ας πούμε για παράδειγμα πως κάποιος εργάζεται υπερωρίες, αναλαμβάνει δύσκολα projects τα οποία φέρνει εις πέρας, όλοι οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι μαζί του αλλά όταν έρχεται η στιγμή της προαγωγής την παίρνει κάποιος άλλος.

Απογοήτευση, θυμός και ένας τεράστιο «γιατί». Γιατί να προτιμήσουν κάποιον άλλον, αφού εσείς ήσασταν καλύτεροι.

Δε θα πούμε πως καθετί που γίνεται, γίνεται για καλό – τα κριτήρια είναι συχνά υποκειμενικά. Εμείς, όμως, θα σας πούμε πώς να αντιμετωπίσετε αυτές τις καταστάσεις ώστε να μην καταστρέψετε τη καριέρα σας.

Αρχικά προσπαθήστε να αποφύγετε την απόρριψη. First, try to avoid it. H απόρριψη έχει να κάνει με την προοπτική – δεν είναι όλες οι ευκαιρίες σωστές . Θα πρέπει να αποφασίσετε αν πρέπει πραγματικά να δουλέψετε σκληρά για να πραγματοποιήσετε το στόχο σας. πότε μια ευκαιρία αξίζει να επιδιωχθεί.

Σκεφτείτε αν πραγματικά είναι η σωστή ευκαιρία, αν θα είστε καλοί, αν θα είστε χαρούμενοι και αν πραγματικά το αξίζετε. Αν έχετε την απάντηση σε όλα αυτά, δύσκολα θα έρθει η απόρριψη.

Δεύτερον , πρέπει να γνωρίζετε τους στόχους σας . Εάν αφιερώσετε λίγο χρόνο στο να καταγράψετε τους μακροπρόθεσμους επαγγελματικούς σας, θα μπορείτε να ζυγίσετε κάθε παράγοντα που μπαίνει εμπόδιο στην επίτευξη τους. Αν ξέρετε ποιες είναι οι προσδοκίες σας θα μπορέσετε πιο εύκολα να διαχειριστείτε μια απόρριψη. Αν μια ευκαιρία δεν πληροί τους στόχους που έχετε ορίσει, θα πρέπει απλά να το αποδεχθείτε και να προχωρήσετε.

Τρίτον, πρέπει να βασιστείτε στις δυνάμεις σας. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι. Οι περισσότεροι δίνουν έμφαση στα κομμάτια που μπορούν να βελτιωθούν στην εργασία του, είναι εξίσου σημαντικό πως έχετε καταφέρει κάποια πράγματα εξαιτίας των δυνατοτήτων σας – και όχι των αδυναμιών σας, Δώστε έμφαση στα δυνατά σας σημεία και μην αφήσετε τα κομμάτια στα οποία δεν έχετε εμπειρία να σας επηρεάσουν.