Πώς να φτιάξετε διαμάντια στο σπίτι σας

Πώς να φτιάξετε διαμάντια στο σπίτι σας

Ξεχάστε τα ακριβά κοσμηματοπωλεία, τώρα μπορείτε να φτιάξετε διαμάντια στον φούρνο μικροκυμάτων.

Τα διαμάντια είναι παντοτινά, είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας και τώρα μπορούμε να τα κατασκευάζουμε μόνοι μας.

Υπάρχει μια αναπτυσσόμενη αγορά των τεχνιτών κοσμημάτων που δημιουργούνται στα επιστημονικά εργαστήρια, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg. Τα διαμάντια μπορούν να κατασκευαστούν αν κάποιος τοποθετήσει έναν σπόρο άνθρακα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και υπερθερμάνει το υλικό σε μια μπάλα πλάσματος, το οποίο κρυσταλλώνεται δημιουργώντας τα πολυπόθητα κοσμήματα. Οι εμπειρογνώμονες μπορούν να εντοπίσουν τις διαφορές μεταξύ των κατασκευασμένων διαμαντιών και των παραδοσιακών μόνο αν χρησιμοποιήσουν ειδικά μηχανήματα.

Τα τεχνητά διαμάντια έχουν αρχίσει να πωλούνται από τα καταστήματα λιανικής όπως στα Wal -Mart αν και εξακολουθούν να αποτελούν ακόμα ένα μικρό κομμάτι των συνολικών πωλήσεων των διαμαντιών. Το 2014 εκτιμάται ότι κατασκευάστηκαν περίπου 360.000 καράτια των «εργαστηριακών διαμαντιών», ενώ περίπου 146 εκατομμύρια καράτια φυσικών πολύτιμων λίθων εξορύχτηκαν. Ο αριθμός των τεχνητών διαμαντιών αναμένεται να φθάσει τα 20 εκατομμύρια καράτια μέχρι το 2026. ( Ένα καράτι = 0.2 γραμμάρια )

Οι μεγάλες βιομηχανίες του κλάδου, όπως η De Beers, λένε ότι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν από τις νεοσύστατες εταιρείες που θα κατασκευάζουν διαμάντια στο εργαστήριο. Η εταιρεία δήλωσε στο Bloomberg ότι η «διαμόρφωση», η «ιστορία» και η «συναισθηματική σημασία» της εξόρυξης διαμαντιών καθιστούν μοναδική την εταιρεία.