Πώς να κερδίσετε 1.380 λεπτά την εβδομάδα!

Πώς να κερδίσετε 1.380 λεπτά την εβδομάδα!

Για να μη ξαναπείτε ποτέ πως δεν έχετε χρόνο.

Η φράση «δεν έχω χρόνο» ίσως ακούγεται περισσότερο απ’ ότι η «καλημέρα» στα γραφεία. Οι εταιρείες έχουν γεμίσει με ανθρώπους που τρέχουν πανικόβλητοι να προλάβουν να κάνουν τα πάντα και εν τέλεια δε προλαβαίνουν τίποτα. Δεν προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους, δε προλαβαίνουν να φάνε, δε προλαβαίνουν να απαντήσουν στα email, δε προλαβαίνουν να κάνουν κάποιο χόμπι, δε προλαβαίνουν ούτε να ξεκουραστούν!

Είναι αλήθεια ότι όλοι εργάζονται περισσότερο από ποτέ, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία, ο μύθος περί έλλειψης χρόνου είναι απλά… μύθος.

Όλοι ξεκινάμε την εβδομάδα μας με ένα «συναρπαστικό» δώρο: 168 καινούργιες ώρες. Αν χωρίζαμε την εβδομάδα όπως συμβουλεύει ο Scott Behson στο Harvard Business Review, οι 49 ώρες θα πήγαιναν για ύπνο, 56 για τη δουλειά, 7 για τις μετακινήσεις, 13 για τα θελήματα και τις δουλειές του σπιτιού και 20 ώρες για την οικογένεια και τους φίλους. Τι προκύπτει, λοιπόν; Στον καθένα απομένουν 23 ώρες ελεύθερες – 1.380 λεπτά την εβδομάδα τα οποία απλά… αγνοούνται. Κοινώς, Περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα!

Κάντε έναν «προϋπολογισμό του χρόνου». Όπως ακριβώς προσπαθείτε να ελέγχετε πόσα χρήματα ξοδεύετε κάντε το ίδιο και με το χρόνο σας και δείτε πως διαχέεται ο χρόνος σας. Η ιδέα είναι να προγραμματίσετε πόσο χρόνο ξοδεύετε σε κάθε δραστηριότητα κα πόσο χρόνο θέλετε πραγματικά να δίνετε αλλού ώστε να μπορέσετε να επικεντρωθείτε σε αυτούς τους στόχους.

Δημιουργείστε ένα excel και καταγράψτε τους χρόνους αυτούς. Μπορεί να μη σας απομένουν 23, αλλά σίγουρα θα δείτε πως μένει χρόνος. Δείτε τον ελεύθερο σας χρόνο και εκμεταλλευτείτε το αναλόγως!