Πώς να βγάλετε χρήματα από το Airbnb

Πώς να βγάλετε χρήματα από το Airbnb

Όλα όσα πρέπει να κάνετε για να μετατρέψετε το σπίτι ή το δωμάτιό σας σε μια μηχανή που κόβει ευρώ

Ο Kelly Kampen είναι από τους πλουσιότερους hosts στην πλατφόρμα του Airbnb. Νοικιάζει το σπίτι του στην Μπανγκόκ και έχει βγάλει 42.000 δολάρια μέσα σε δύο χρόνια.

Στο blog του μοιράστηκε τον τρόπο να το κάνετε και εσείς.

Τα βασικά

– Τραβήξτε καλές, καθαρές φωτογραφίες. Ζητήστε από το ίδιο το Airbnb να στείλει επαγγελματία φωτογράφο να το κάνει για εσάς. Η διαφορά σε κρατήσεις που είχα με τις νέες φωτογραφίες σε σχέση με τις αρχικές ήταν χαοτική.

– Η καθαριότητα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Θα πρέπει να είναι σε επίπεδο ακριβού ξενοδοχείου. Μπορείτε να χρεώνετε το καθάρισμα στην τιμή του δωματίου.

– Να υποδέχεστε προσωπικά τους καλεσμένους. Είναι εξαιρετικά σημαντικό ο οικοδεσπότης τους να έχει πρόσωπο, να τους έχει μιλήσει. Αν δείτε τα reviews κάθε σπιτιού, το συχνότερο σχόλιο έχει να κάνει πάντα με τον ιδιοκτήτη και πόσο καλός (ή όχι) χαρακτήρας είναι, πόσο βοήθησε κ.λπ.

Η τιμή

Το Airbnb σας βοηθάει αρκετά να ορίσετε μια δίκαιη και αρμόζουσα τιμή με βάση το σπίτι που διαθέτετε, την αγορά της χώρας, την τιμή των ξενοδοχείων στην ίδια πόλη κ.λπ. Αν νοικιάζετε για πρώτη φορά ρίξτε την τιμή ακόμα και στο μισό αυτού που θα θέλατε ώστε να εξασφαλίσετε μερικούς πελάτες οι οποίοι θα γράψουν θετική κριτική και θα βοηθήσουν έτσι να κερδίσετε τους επόμενους. Ανεβάζοντας σταδιακά την τιμή όσο δημοφιλέστερο γίνεται το διαμέρισμα κερδίζετε όλο και περισσότερα χρήματα.

Κλειδιά και κλειδαριές

Επενδύστε σε μια ηλεκτρονική κλειδαριά (είτε με κάρτα RF είτε με κωδικό που πληκτρολογείται) που δεν αντιγράφεται και δεν παραβιάζεται. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα βγάλτε αντίγραφα κλειδιών για όσα άτομα φιλοξενεί το σπίτι. Πολλοί επισκέπτες κινούνται ανεξάρτητα, ακόμα και αν μένουν μαζί, και χρειάζονται ο καθένας το κλειδί του.

Μικρές πολυτέλειες

Είναι αυτά που θυμάται περισσότερο ο επισκέπτης και που μπορούν να του φτιάξουν τη μέρα (ή να του τη χαλάσουν). Σε κάθε δωμάτιο έχω ένα μικρό ψυγειάκι στο οποίο βάζω αναψυκτικά, νερό, μπισκότα, σοκολάτες κ.ά. καθώς και έναν βραστήρα για καφέ ή τσάι. Κοστίζουν ελάχιστα χρήματα, αλλά εκτιμώνται αφάνταστα. Στο μπάνιο έχω έξτρα οδοντόβουρτσες, μικρά σαμπουάν και αφρόλουτρα κ.λπ.

«Μην ενοχλείτε»

Αν νοικιάζετε μόνο ένα δωμάτιο αντί για ολόκληρο σπίτι, ταμπελάκια σαν αυτά των ξενοδοχείων είναι ανεκτίμητα. Με τα «Do Not Disturb», «Come In» και «Away» εξασφαλίζεται και το privacy του επισκέπτη και η δική σας ηρεμία.

Επικοινωνία

Κατεβάστε την εφαρμογή της Airbnb για κινητά ώστε να μπορείτε να απαντήσετε άμεσα σε κάθε ερώτηση. Η άμεση ανταπόκριση εκτιμάται με καλύτερα reviews. Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο υποψήφιος πελάτης στέλνει μηνύματα και σε άλλους οικοδεσπότες, το να απαντήσετε αμέσως δίνοντας όλες τις πληροφορίες σας φέρνει μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Αξιολογήσεις και εμπιστοσύνη

Η επιτυχία του Airbnb στηρίζεται στην εμπιστοσύνη. Το να δεχτείς να βάλεις κάποιον στο σπίτι σου προϋποθέτει ήδη μεγάλο άγχος (ευτυχώς, το Airbnb έχει μια αρκετά καλή διαδικασία επιβεβαίωσης στοιχείων και για τις δύο πλευρές). Μοιραστείτε στο προφίλ σας όσα περισσότερα στοιχεία γίνεται, ο επισκέπτης πρέπει να ξέρει με ποιον μιλάει και τι άνθρωπος είναι.

Μετά την αποχώρηση του πελάτη από το σπίτι στέλνω σχεδόν αμέσως την αξιολόγησή του για το πόσο καλός ήταν, μαζί με ένα προσωπικό μήνυμα (ορατό μόνο σε εκείνον) όπου τον ευχαριστώ και του ζητώ να κάνει και εκείνος τη δική του. Οι αξιολογήσεις δεν δημοσιεύονται στο site παρά μόνον όταν και οι δύο πλευρές έχουν αποστείλει ο καθένας τη δική του.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς η Airbnb άλλαξε την ελληνική οικονομία

Έχεις ακίνητο; Έχεις EasyBnb