Πώς ο Σάτια Ναντέλα θα προσπαθήσει να αναζωογονήσει το LinkedIn

Πώς ο Σάτια Ναντέλα θα προσπαθήσει να αναζωογονήσει το LinkedIn

Η συμφωνία των 26 δισ. δολαρίων ολοκληρώθηκε και τα σχέδια για την επόμενη μέρα είναι πολλά.

του Άαρον Πρέσμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι η συμφωνία των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά του LinkedIn έχει ολοκληρωθεί. Η ανακοίνωση στο προσωπικό blog του Ναντέλα εμφανίστηκε και στην πλατφόρμα δημοσίευσης του LinkedIn.

Αλλά μετά από όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και μεταφορές χρημάτων, το πραγματικό έργο του Ναντέλα μόλις τώρα αρχίζει: να διασφαλίσει στους μετόχους της Microsoft ότι η αγορά του LinkedIn άξιζε πράγματι 26 δισεκατομμύρια.

Ο Ναντέλα προσπάθησε να εξηγήσει τη θέση του: «Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του LinkedIn, προσθέτοντας αξία για κάθε μέλος του LinkedIn», έγραψε.

Αυτό είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεται το LinkedIn. Θυμηθείτε ότι λίγο πριν την προσφορά εξαγοράς του Ναντέλα, η τιμή της μετοχής του LinkedIn είχε βυθιστεί λόγω της δραματικής επιβράδυνσης της αύξησης των εσόδων του. Μετά από μια αύξηση κατά 35% το 2015, τα έσοδα προβλέπονται να αυξηθούν κατά 20% το τρέχον έτος και μόνο 15% το 2017. Αλλά θα πιάσουν τόπο οι προσπάθειες του Ναντέλα να προσθέσει αξία για τους χρήστες της πλατφόρμας;

Η μεγαλύτερη διανομή μέσω προϊόντων της Microsoft θα μπορούσε να φέρει περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις, αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα μπορεί να είναι κατά πόσον το κοινό του LinkedIn έχει χώρο για να αναπτυχθεί. Και οι υπηρεσίες του LinkedIn, όπως η εύρεση εργαζομένων από εργοδότες, φαίνονται μάλλον εξειδικευμένες και περιορισμένες σε σύγκριση με τα ευρέα είδη λογισμικού που είναι το φόρτε της Microsoft.

Παρ’ όλ’ αυτά, η πλατφόρμα επαγγελματιών του LinkedIn θα μπορούσε να είναι μια έτοιμη αγορά για ένα ευρύ φάσμα των σημερινών και μελλοντικών υπηρεσιών του Microsoft cloud. Και η ενσωμάτωση του τεράστιου δικτύου στο Active Directory, το Outlook και άλλες υπηρεσίες της Microsoft επίσης θα μπορούσε να είναι μια μακροπρόθεσμη νικητήρια επιλογή.

Πηγή: fortune.com