Πως η ταινία των Lego αύξησε τις πωλήσεις της εταιρείας

Πως η ταινία των Lego αύξησε τις πωλήσεις της εταιρείας

Μετά το ρεκόρ εισιτηρίων τις ταινίας, μεγάλη αύξηση παρουσιάστηκε και στην παιχνιδοβιομηχανία. 

Τον Φεβρουάριο οι τρισδιάστατοι ήρωες του Lego κατέλαβαν τη μεγάλη οθόνη με τη βοήθεια των Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ.

Παρότι το κόστος, για την ταινία με τα διάσημα πλαστικά τουβλάκια της δανέζικης εταιρείας, ξεπέρασε τα 60 εκατ δολάρια, οι εισπράξεις έφτασαν 70 εκατ. δολάρια τις πρώτες μέρες σημειώνοντας ρεκόρ για animated ταινία όλων των εποχών. Από τότε μέχρι και σήμερα οι εισπράξεις έχουν ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας μάλιστα και τις πωλήσεις των Lego.

Φαίνεται πως η ταινία επανέφερε την «τούβλινη μανία» στο προσκήνιο καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 12 % στα 2,7 δισ κορώνες Δανίας (£ 290m).

Την ίδια πορεία είχαν και τα έσοδα, αφού αυξήθηκαν κατά 11 % , με τη βοήθεια και των άλλων προϊόντων της εταιρείας όπως η σειρά Lego Technic και Lego Star Wars, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία τα νούμερα των πωλήσεων διπλασιάστηκαν στην Ευρώπη , στην Αμερική και στην Ασία.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας John Goodwin δήλωσε ενθουσιασμένος με την ώθηση που έδωσε η ταινία στις πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014. «Μένει να δούμε πως θα συνεχίσουν οι πωλήσεις μετά την κυκλοφορία της ταινίας σε να DVD κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2014», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία ελέγχεται από τον πλουσιότερο άνθρωπο της Δανίας, τον Kjeld Kirk Kristiansen , ο οποίος είναι ο εγγονός του ιδρυτή της Lego .

Διαβάστε ακόμα:

Τα «χρυσά» τουβλάκια της Lego

Κατασκευάστε πληκτρολόγια από Lego

Τι κοινό έχουν η Lego με την Apple;