Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση την «τρύπα» 1 δισ. ευρώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολική θα είναι η αντιμετώπιση των «ειδικών μισθολογίων», μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ, δηλώνει στέλεχος του ΥΠΟΙΚ.

Δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό αναμένεται να προκαλέσουν οι αποφάσεις του ΣτΕ, με το υπουργείο Οικονομικών να αναζητά από κοινού με την τρόικα λύσεις.

Σημειώνεται, ότι το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο 3052/2002, που προβλέπει τη φορολόγηση της αποζημίωσης για δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και την κάλυψη δαπανών για συμμετοχή σε σεμινάρια και συνέδρια για τους πανεπιστημιακούς και τους γιατρούς του ΕΣΥ.

Σε συνδυασμό δε, με τις αποφάσεις για τους δικαστικούς και τους ένστολους, υπάρχουν πληροφορίες ότι το νέο δημοσιονομικό κενό που δημιουργείται ενδέχεται να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ.

Συνολικά και άμεσα θα αντιμετωπισθούν από την κυβέρνηση οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν σε «επανορθώσεις» στα ειδικά μισθολόγια, δήλωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, «θα αναληφθεί, προφανώς εφέτος, κυβερνητική πρωτοβουλία για το σύνολο των αποφάσεων, καθώς άπτονται της εισοδηματικής πολιτικής». Οι όποιες αποφάσεις, θα ληφθούν σε συνεργασία με την τρόικα, στο πλαίσιο εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού, αλλά και των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό 2015 και το νέο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, οι οποίες θα διεξαχθούν το φθινόπωρο.

Διαβάστε ακόμη: 

Η τρόικα ξανά στο υπουργείο Οικονομικών