Πώς θα είναι το μέλλον του Instagram μετά την αποχώρηση των ιδρυτών του;

Πώς θα είναι το μέλλον του Instagram μετά την αποχώρηση των ιδρυτών του;

Η Marne Levine, η COO του Instagram διαβεβαίωσε το κοινό ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε καλά χέρια. 

Ο κόσμος της τεχνολογίας βρέθηκε προ εκπλήξεως την προηγούμενη εβδομάδα όταν ο Kevin Systrom και ο Mike Krieger, οι συνιδρυτές του Instagram, δήλωσαν ξαφνικά πως αποχωρούσαν από την εταιρεία. Οι δισεκατομμύρια χρήστες της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, αναρωτιόντουσαν και ανησυχούσαν για το τι θα γίνει με την αγαπημένη τους εφαρμογή.

Η Marne Levine, η COO του Instagram, μιλώντας στο Συνέδριο Most Powerful Women του Fortune στη Laguna Niguel στην Καλιφόρνια την Τετάρτη, διαβεβαίωσε το κοινό ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε καλά χέρια. Βέβαια, η Levine επίσης αποχωρεί από το Instagram. Νωρίτερα φέτος το καλοκαίρι, δέχτηκε μια θέση στο να τρέχει παγκόσμιες συνεργασίες και την επιχειρηματική εξέλιξη για το Facebook και βρίσκεται στη μετάβασή της σε αυτό το ρόλο.

Ενώ χαρακτήρισε την αποχώρηση των συνιδρυτών «πολύ λυπηρή» και «μια μεγάλη απώλεια για όλους μας», η Levine, που θεωρεί τους ιδρυτές ως μέντορες και στενούς φίλους της απέφυγε μια ερώτηση σχετικά με συγκρούσεις που φέρεται να υπήρχαν μεταξύ των ιδρυτών και του Facebook και υποσχέθηκε ότι το μέλλον του Instagram ήταν ασφαλές.

Πρόσθεσε ότι αν και η στιγμή που επέλεξαν ήταν απροσδόκητη, ήταν «φυσικό» ότι οι ιδρυτές θα σκέφτονταν για το τι επίκειται, αφού είχαν περάσει έξι χρόνια στο τιμόνι του Instagram υπό το Facebook. Σημείωσε, μάλιστα, ότι όταν ο γίγαντας των κοινωνικών δικτύων αγόρασε το Instagram, η πλατφόρμα είχε μόνο 13 υπαλλήλους και «καμία επιχείρηση». Αντίθετα, σήμερα, έχει πάνω από ένα δισ. χρήστες και «μια επιχείρηση που ευημερεί και αναπτύσσεται», με πάνω από δυο εκατομμύρια ενεργούς διαφημιζόμενους και πάνω από 1.000 εργαζόμενους παγκοσμίως. «Είναι ένα πολύ διαφορετικό μέρος», δήλωσε.

Όσον αφορά τον νέο γενικό διευθυντή του Instagram, τον βετεράνο του Facebook, Adam Mosseri, είχε μόνο καλά πράγματα να πει: «Ο Adam θα είναι εξαιρετικός… έχει βαθιά εμπειρία πάνω στο προϊόν, βαθιά εμπειρία στο σχεδιασμό… μοιράζεται τις ευαισθησίες του Kevin σχετικά με την απλότητα και την δεξιοτεχνία στο σχεδιασμό. Πραγματικά ξέρει τι κάνει».