Πώς «βαφτίζουν» στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο κόμμα Λαφαζάνη

Πώς «βαφτίζουν» στο Μέγαρο Μαξίμου το νέο κόμμα Λαφαζάνη

Τα σενάρια για το νέο όνομα του κόμματος του επικεφαλής της αριστερής πλατφόρμας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το νέο Μνημόνιο.  Δήλωσε πώς λυπάται και ντρέπεται για την κυβέρνηση, ενώ επανέλαβε πως το μνημόνιο αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

«Δεν υφίσταται σ’ αυτή τη χώρα Δημοκρατία» συμπλήρωσε, επαναλαμβάνοντας ότι «λυπάμαι για την κυβέρνηση». Νωρίτερα είχε κάνει ήδη το πρώτο βήμα για την ίδρυση νέου κόμματος, καλώντας με επιστολή του «στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας».

Οι κινήσεις της Αριστερής Πλατφόρμας «παρακολουθούνται»… στενά το τελευταίο διάστημα από άμεσους συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, έχουν δώσει και προσωρινό… όνομα στο νέο κόμμα που αναμένεται να δημιουργηθεί. «Μάλλον σκέφτονται να το ονομάσουν… ΕΑΜ, δηλαδή Ελληνικό Αριστερό Μέτωπο» είπαν.

Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, η Αριστερή Πλατφόρμα και οι βουλευτές που την ακολουθούν ετοιμάζουν συνεργασία με το κόμμα του πρώην προέδρου του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου αλλά και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Μάλιστα, ενόψει ενδεχόμενων εκλογών, που πλησιάζουν πιο κοντά αν ο πρωθυπουργός πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης που δύσκολα θα εξασφαλίσει, το Μαξίμου έχει ήδη φροντίσει να «μετρήσει» δημοσκοπικά το νέο κόμμα που ΘΑ ιδρύσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι αναγωγές δίνουν «το πολύ ένα 5%» στο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.