Πόσα χρήματα παίρνει ο Πολ Τόμσεν;

Πόσα χρήματα παίρνει ο Πολ Τόμσεν;

Τα golden boys της τρόικας εξακολουθούν και πληρώνονται με πολύ υψηλές αμοιβές.

Η τρόικα φέρνει στο μυαλό του κάθε Έλληνα τις λέξεις περικοπές, νέα μέτρα, μειώσεις μισθών. Η έλευση των επικεφαλής της σε κάθε αξιολόγηση προκαλεί αναταραχή και αντιδράσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια τα δημοσιεύματα για την προκλητική συμπεριφορά τους ακόμα και προς τους υπουργούς είναι πολλά.

Με πόσο όμως αμείβονται οι υπάλληλοι της Ευρωζώνης, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, o Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, έχει ετήσιο μισθό που φτάνει τα 309.000 δολάρια (242.000 ευρώ) και μάλιστα αφορολόγητα, καθώς όλοι οι μη Αμερικανοί υπάλληλοι του Ταμείου εξαιρούνται από τον φόρο εισοδήματος.

Το ΔΝΤ καλύπτει και όλα τα έξοδα διαμονής, αεροπορικά εισιτήρια κ.α. για τις αποστολές του στην Ελλάδα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πληρώνει τον εκπρόσωπό της στην τρόικα Ματίας Μορς και τον αντικαταστάτη του Ντέκλαν Κοστέλο με μηνιαίες αποδοχές που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, δηλαδή οι ομάδες των τεχνοκρατών και υπαλλήλων της Ε.Ε. που επισκέπτονται ανά τρίμηνο την Αθήνα ή κάποια από αυτά τα τρίμηνα παραμένουν στην Ελλάδα, πληρώνονται και αυτά από την Κομισιόν με μηνιαίο μισθό από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Τέλος σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους και τα στελέχη της Task Force, επικεφαλής της οποίας είναι ο Χορστ Ράιχενμπαχ, αυτοί λαμβάνουν χρήματα επιπλέον των μισθών τους, για τις εκτός έδρας αποστολές τους, τα οποία προέρχονται από κονδύλια του ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτούνται από τα Ταμεία Συνοχής της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, πληρώνονται με επιπλέον έως 92 ευρώ την ημέρα. Η Task Force αποτελείται από 60 στελέχη-υπαλλήλους της Κομισιόν, εκ των οποίων 32 είναι εγκατεστημένοι στις Βρυξέλλες και οι υπόλοιποι 28 στα γραφεία της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη: 

Τόμσεν: Γιατί η Ελλάδα έχει ακόμη Μνημόνιο