Πόσα εκατομμύρια θα μπορούσε να βγάλει ο Ομπάμα μετά τον Λευκό Οίκο

Πόσα εκατομμύρια θα μπορούσε να βγάλει ο Ομπάμα μετά τον Λευκό Οίκο

Μέχρι και 15 εκατομμύρια δολάρια.

O Μπαράκ Ομπάμα θα μπορούσε να βγάλει μέχρι και 15 εκατ. δολάρια, εάν έγραφε και κυκλοφορούσε ένα βιβλίο μετά την προεδρία του. Το νούμερο αυτό δεν είναι τυχαίο, καθώς είναι παρόμοιο με αυτό που έλαβε από τους εκδότες ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον για τα απομνημονεύματά του το 2004, με τίτλο «Η ζωή μου» (My Life).

Παρόλο που ο Ομπάμα δεν έχει αποκαλύψει ποια θα είναι τα σχέδια μετά την αναχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, πολλοί αναμένουν να ότι θα πάρει χαρτί και στυλό και θα αφηγηθεί όλα όσα έχει ζήσει μέχρι σήμερα, εκτός και εντός του Λευκού Οίκου, ζητώντας ανταγωνιστικές προσφορές από διάφορους εκδοτικούς οίκους.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, μια συμφωνία θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και τα 15 εκατ. δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος έχει μέχρι τώρα εκδώσει δύο απομνημονεύματα: «Όνειρα από τον πατέρα μου» (Dreams From My Father) το 1995 και «Το θράσος της ελπίδας» (The Audacity of Hope) το 2006, καθένα από τα οποία πούλησε πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα σε έντυπη μορφή και e-books, σύμφωνα με την WSJ.

Ο Ομπάμα δημοσίευσε επίσης ένα παιδικό βιβλίο το 2010, με τίτλο «Of Thee I Sing: Μια επιστολή προς τις κόρες μου (Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters).

Εκτός από τον Ομπάμα και ο Αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, αλλά και η Μισέλ Ομπάμα έχουν δείξει ενδιαφέρον στο να γράψουν τα απομνημονεύματά τους, καθώς και βασικοί παίκτες στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, μεταξύ των οποίων και πρώην μάνατζερς του Ντόναλντ Τραμπ.