Πόσα καταστήματα ανοίγουν την Δευτέρα και με ποιο κωδικό SMS θα ψωνίζουμε από αυτά

Πόσα καταστήματα ανοίγουν την Δευτέρα και με ποιο κωδικό SMS θα ψωνίζουμε από αυτά
Πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια και φωτισμένα ξωτικά και στρατιωτάκια διακοσμούν την πρόσοψη καταστήματος με εποχικά είδη το οποίο διαθέτει τα εμπορεύματα του μέσω διαδικτυακών αγορών επί της οδού Βουλιαγμένης στον Άγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) Αθήνα, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανοίγουν τα καταστήματα με εποχικά είδη που θα πωλούν μόνο Χριστουγεννιάτικα την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου.

Συνολικά 110 καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνται στην αγορά των εποχικών ειδών θα ανοίξουν από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου και θα λειτουργήσουν με διευρυμένο ωράριο, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στο Mega.

Όπως είπε ο υπουργός: «η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να ανοίξει τα αμιγώς εποχικά καταστήματα. Αυτά και μόνο. Όχι γενικώς όλα τα καταστήματα που πουλάνε και χριστουγεννιάτικα είδη». Και συμπλήρωσε «αν πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε μεγαλύτερο ρίσκο θα ανοίγαμε όλα τα καταστήματα που έχουν, μεταξύ άλλων, και εποχικά είδη. Ανοίγουμε αποκλειστικά αυτά που έχουν μόνο εποχικά είδη και πρέπει να δουλέψουν τώρα. Μιλάμε για ανθρώπους που αν δεν πουλήσουν αυτές τις ημέρες, θα ξαναπουλήσουν του χρόνου».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης: «καταλαβαίνω ότι δυσαρεστώ τα άλλα καταστήματα που πουλούν εποχικά είδη, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε ανθρώπους στην οικονομική καταστροφή».

Απαντώντας στο ερώτημα πότε θα ανοίξει η αγορά είπε ότι με 2.000 κρούσματα «είμαστε μακριά από το άνοιγμά της» και συμπλήρωσε «ο αριθμός των κρουσμάτων και των κατειλημμένων ΜΕΘ πρέπει να είναι τέτοιος που σε ένα τρίτο κύμα το σύστημα υγείας να μπορεί να αντέξει και να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Για να μεταβούμε λοιπόν σε κατάστημα με Χριστουγεννιάτικα είδη θα πρέπει να αποστείλουμε τον κωδικό 2, (μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα), το όνομά μας και τη διεύθυνση κατοικίας μας.

Υπενθυμίζεται ότι οι κωδικοί που αποστέλλονται στις 13033 για τις μετακινήσεις κατα την περίοδο του lockdown είναι οι εξής:

Κωδικός 1: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Κωδικός 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα ή σε σημείο προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Κωδικός 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Κωδικός 4: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Κωδικός 5: Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Κωδικός 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Οι πολίτες, ακόμα, μπορούν να μετακινούνται έχοντας συμπληρώσει το σχετικό έντυπο ή με χειρόγραφη βεβαίωση, όπως αναφέρεται και στο forma.gov.gr.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ