Πόσα χρήματα πρέπει να έχετε για βρεθείτε στο «πλουσιότερο 1%» του κόσμου

Πόσα χρήματα πρέπει να έχετε για βρεθείτε στο «πλουσιότερο 1%» του κόσμου
Photo: pixabay.com
Η είσοδος στο κορυφαίο 1% του πλούσιου πληθυσμού γίνεται όλο και πιο δύσκολη.  

Η ένταξη στο κορυφαίο 1% του πλούσιου πληθυσμού στις ΗΠΑ γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς για να φτάσει κανείς σε αυτή την οικονομική ελίτ, πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 5,8 εκατομμύρια δολάρια, ποσό αυξημένο κατά σχεδόν 15% σε σχέση με12 μήνες πριν, σύμφωνα με έρευνα της μεσιτικής εταιρείας ακινήτων Knight Frank.

Το Μονακό διατηρεί την πρώτη θέση για το υψηλότερο όριο παγκοσμίως, στα 12,8 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ στο Λουξεμβούργο και την Ελβετία χρειάζεται κανείς περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια για να μπει στην κατηγορία, σύμφωνα με την έκθεση 2024 Wealth Report της εταιρείας.

Τα ευρήματα της έρευνας υπογραμμίζουν πώς οι αγορές που ανακάμπτουν στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες διευρύνουν το χάσμα μεταξύ πλούσιων και φτωχών χωρών, με το ΑΕΠ του Μονακό ανά άτομο, ύψους περίπου 240.000 δολαρίων, να είναι πάνω από 900 φορές μεγαλύτερο από αυτό του Μπουρούντι της Ανατολικής Αφρικής, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022 έβλαψε την παγκόσμια οικονομία που προσπαθούσε να ανακάμψει από την πανδημία, προκαλώντας άνοδο των τιμών για την ενέργεια και τα τρόφιμα, κάτι που έπληξε τα φτωχότερα έθνη, τα οποία εξαρτώνται από τις εισαγωγές, αυξάνοντας το κόστος δανεισμού.

Ωστόσο, δεν ένιωσαν όλοι αυτή την πίεση.

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου πρόσθεσαν 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια στη συνολική περιουσία τους πέρυσι, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla Inc. Elon Musk να βγαίνει ιδιαίτερα κερδισμένος από την κατάσταση, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

«Τα ευρήματά μας επιβεβαιώνουν τις ουσιαστικές διαφορές στην κατανομή του πλούτου μεταξύ των χωρών», δήλωσε η Knight Frank στην έκθεσή της. «Αναμένουμε ότι οι πολιτικοί θα εστιάστουν τα επόμενα χρόνια στο πού βρίσκεται ο πλούτος, πώς κατανέμεται στις οικονομίες και πώς οι κυβερνήσεις μπορούν να τον φορολογήσουν και να ενθαρρύνουν την ανάπτυξή του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: