Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στην Αττική

Πόσες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή στην Αττική
Ασθενοφόρο φθάνει στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, για να συνεχίσουν τη θεραπεία τους στο Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ, την Παρασκευή 24 Απριλίου 2020. Για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για τις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική σε Περιστέρι και Γλυφάδα, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΑΞΙΑΡΧΑΙ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα στοιχεία μετά από την τελευταία καταμέτρηση των διαθέσιμων κλινών.

Τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα εκ μέρους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας ΕΕΕΘ, η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δήλωση της, στην Αττική είναι διαθέσιμα 337 κρεβάτια ΜΕΘ σε κρατικά και στρατιωτικά Νοσοκομεία.

Από αυτά 107 έχουν διατεθεί για τις ανάγκες των ασθενών με COVID-19, ενώ εντός των επομένων ημερών θα προστεθούν άλλα 42 σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σήμερα, 23/09/20, το 30% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική είναι ελεύθερες προς διάθεση, ειδικότερα δε από τις κλίνες ΜΕΘ-COVID είναι ελεύθερες το 40% των κλινών.