Πόσο μπορεί να κοστίσει το νέο PlayStation 5;

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με αναλυτές στις ΗΠΑ, η τιμή του ίσως ξεκινήσει από τα 500 δολάρια.

Το PlayStation 5 αποτελεί το «κλειδί» για το μέλλον της Sony. Όμως το ρίσκο μιας πολύ υψηλής τιμής απειλεί να εκτοπίσει την κονσόλα μακριά από τις δυνατότητες του πορτοφολιού μεγάλης γκάμας καταναλωτών.

Σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Bloomberg, το κόστος κατασκευής του νέου PS5 πλησιάζει τα 450 δολάρια. Αυτό σημαίνει ότι για να βγάλει κέρδος από την πώλησή του, η Sony θα είναι αναγκασμένη να το πουλήσει τουλάχιστον 470 με 500 δολάρια. Τιμή πολύ πιο μακριά από τις σημερινές των PS4 και PS4 Pro, στα 299 και 399 δολάρια.

Φυσικά η Sony θα μπορούσε να επιλέξει την πώληση σε μια φτηνότερη τιμή και να υποστεί τις απώλειες με στόχο να τις καλύψει από τις ψηφιακές συνδρομητικές υπηρεσίες. Όπως είναι γνωστό, οι κατασκευαστές λαμβάνουν μερίδιο των πωλήσεων παιχνιδιών από την πλατφόρμα τους καθώς και μηνιαίες συνδρομές για την πρόσβαση σε διαδικτυακές λειτουργίες.

Η τελευταία φορά που η Sony δοκίμασε τα πορτοφόλια των καταναλωτών ήταν με το PS3, το οποίο στις ΗΠΑ κόστιζε στην αρχή από 500 ως 600 δολάρια. Αυτή η τιμολογιακή πρακτική δεν της είχε βγει σε καλό, καθώς τότε η Microsoft με το Xbox 360 έκανε «τρελές» πωλήσεις.

Το PS5 αναμένεται να φέρει πολλές νέες τεχνολογίες, όπως δίσκο SSD για να «φορτώνει» πολύ πιο γρήγορα τα παιχνίδια, 3D audio τεχνολογία αλλά και ισχυρότερη υπολογιστική δύναμη.