Πόσο δίνει το Grexit στα μεγάλα στοιχηματικά πρακτορεία της Βρετανίας

Πόσο δίνει το Grexit στα μεγάλα στοιχηματικά πρακτορεία της Βρετανίας

Το δημοψήφισμα αύξησε τα πονταρίσματα στα πρακτορεία της Γηραιάς Αλβιόνας. 

Η ανακοίνωση της διεξαγωγής του επερχόμενου δημοψηφίσματος έχει φέρει τα πάνω-κάτω στις αποδόσεις των στοιχηματικών γραφείων της Βρετανίας γύρω από τα πονταρίσματα που αφορούν μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του Ευρώ.

Από τα τέσσερα μεγάλα πρακτορεία της Βρετανίας, μόνο η Ladbrokes και η Paddy Power συνεχίζουν να δέχονται στοιχήματα γύρω από το Grexit. H William Hill ανακοίνωσε πως σταμάτησε να δέχεται κάθε είδους ποντάρισμα για το αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη εντός του 2015 καθώς και για το ποια θα είναι η πρώτη χώρα που θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, καθώς τα ποσά που έχουν τοποθετηθεί μέχρι τώρα είναι ιδιαίτερα υψηλά.

Σύμφωνα με τη William Hill και τον εκπρόσωπό της Γκρέιαμ Σαρπ, «η μοναδική επιλογή στην οποία ο κόσμος θέλει να στοιχηματίσει αυτή την περίοδο είναι ότι το Grexit θα συμβεί μέσα στην τρέχουσα χρονιά και δεν μπορούμε πλέον να ελπίζουμε πώς θα ισορροπήσει η αγορά, οπότε αποφασίσαμε να τραβήξουμε την πρίζα»

Πριν από τις τελευταίες εξελίξεις η William Hill έδινε απόδοση 3/1 για ένα πιθανό Grexit (αν ποντάρετε ένα ευρώ, θα πάρετε πίσω τρία ευρώ).  Πλέον, οι πιθανότητες έχουν αντιστραφεί κι είναι 1/3 (αν ποντάρετε τρία ευρώ, θα πάρετε πίσω ένα ευρώ).

Από την άλλη, η Paddy Power εξακολουθεί να δέχεται στοιχήματα για ένα πιθανό Grexit. Η απόδοση για μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι στο 11/8 (αν ποντάρετε οκτώ ευρώ, θα πάρετε πίσω 11 ευρώ), με το ποσοστό της πιθανότητας εξόδου να διαμορφώνεται στο 57%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Ladbrokes δέχεται στοιχήματα για το επερχόμενο δημοψήφισμα, δίνοντας 4/7 στο ελληνικό «ναι» (αν ποντάρετε επτά ευρώ, θα πάρετε πίσω τέσσερα ευρώ) και 5/4 για το «όχι» (αν ποντάρετε τέσσερα ευρώ, θα πάρετε πίσω πέντε ευρώ). Η εταιρεία θεωρεί πως το «ναι» είναι πιο πιθανό, με τις πιθανότητες στο 55%, σε σχέση με το «όχι», στο οποίο δίνει πιθανότητες 45%.

Το τελευταίο από τα τέσσερα μεγαλύτερα στοιχηματικά γραφεία της Βρετανίας, η Coral, δεν δέχεται στοιχήματα για την ελληνική κρίση ή το δημοψήφισμα.