Πόσο κακό (ή καλό) θα κάνει το Brexit στην Premier League;

Πόσο κακό (ή καλό) θα κάνει το Brexit στην Premier League;
Leicester City's Jamie Vardy holds the trophy as he celebrates after beating Everton in the English Premier League match at the King Power Stadium in Leicester on Saturday, May 7, 2016. Photo: Action Images via Reuters / Carl Recine Photo: REUTERS
Το πλουσιότερο πρωτάθλημα του κόσμου βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ περίεργο σταυροδρόμι.

To Brexit  θα αναστατώσει σίγουρα την αγγλική Premier League, διαμορφώνοντας νέα δεδομένα, όμως μπορεί να λειτουργήσει θετικά για το ποδόσφαιρο της Αγγλίας. Αυτό είναι το συμπέρασμα που καταλήγει η μηνιαία έκθεση του CIES, Διεθνούς Κέντρου Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ, και επικεντρώνεται στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού  ποδοσφαίρου.

Αναλύει την εξέλιξη της προέλευσης των παικτών που έχουν περάσει τα τελευταία δέκα χρόνια, δείχνοντας ότι το ποσοστό των  Άγγλων παικτών, έχει μειωθεί προοδευτικά για να φτάσει σε ένα νέο αρνητικό επίπεδο ρεκόρ κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου,  ενώ επίσης  το ποσοστό των γκολ που σημείωσαν οι Άγγλοι δείχνει παρόμοια τάση.