Πόσο πραγματικά αξίζει η συμφωνία του Λεμπρόν Τζέιμς με τη Nike

Πόσο πραγματικά αξίζει η συμφωνία του Λεμπρόν Τζέιμς με τη Nike
epa05292506 Cleveland Cavaliers forward LeBron James (R) complains to referee Dan Crawford (L) during the first half of game 3 of the NBA basketball Eastern Conference semifinal round playoff series between the Cleveland Cavaliers and the Atlanta Hawks at Philips Arena in Atlanta, Georgia, USA, 06 May 2016. EPA/ERIK S. LESSER CORBIS OUT

Είναι δυνατόν να φτάνει το 1 δισ. δολάρια;

Η συμφωνία της Nike με τον Λεμπρόν Τζέιμς με επίκεντρο τα παπούτσια της εταιρείας ίσως φτάνει το 1 δισ. δολάρια, όπως άφησε να εννοηθεί στην ιστοσελίδα GQ ο ατζέντης του αστέρα του ΝΒΑ, Μάβερικ Κάρτερ.

Το GQ πίεσε όσο μπορούσε τον Κάρτερ για να αποκαλύψει το πραγματικό ποσό όμως ο ίδιος δεν έδωσε συγκεκριμένα νούμερα. Όταν όμως ρωτήθηκε εάν το σχόλιο του ράπερ Κάνιε Γουέστ περί ενός δισ. δολαρίων είναι αληθές, τότε ο Κάρτερ απλά γέλασε κι έκανε μια χαρακτηριστική χειρονομία δείχνοντας ότι συμφωνεί.

«Είναι μια φανταστική συμφωνία», είπε ο Κάρτερ στο GQ. «Η Nike αισθάνεται πάρα πολύ καλά με αυτή. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Όσο καλύτερο νιώθω εγώ και ο Λεμπρόν, τόσο το καλύτερο για τη Nike. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία της εταιρείας. Δική τους ελπίδα είναι να αποδώσει πολλά περισσότερα, όπως φυσικά το ίδιο ισχύει και για εμάς».

Ο Λεμπρόν Τζέιμς υπέγραψε ένα συμβόλαιο εφ’ όρου ζωής με τη Nike το Δεκέμβριο. Όπως αναφέρθηκε εκείνη την περίοδο, η συγκεκριμένη συμφωνία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη που έκανε ποτέ η Nike. Πρόσωπο-κλειδί στις συζητήσεις ήταν ο Πολ Γουότσερ, ο άνθρωπος που βοήθησε στην πώληση της εταιρείας Beats του ράπερ Dre στην Apple έναντι 3 δισ. δολαρίων.

Ο Τζέιμς άνηκε ήδη στο δυναμικό της Nike από όταν είχε υπογράψει επταετές συμβόλαιο ύψους 90 εκατ. δολαρίων με συγκεκριμένα μπόνους και όρους πριν καν γίνει draft το 2003.