Πόσο θα κοστίσει τελικά το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα

Πόσο θα κοστίσει τελικά το τρίτο πακέτο για την Ελλάδα
epa04844809 (FILE) A file photograph showing Greek Prime Minister Alexis Tsipras leaving at the end of an Eurozone summit at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 07 July 2015. Eurozone leaders have unanimously agreed to a new bailout programme for Greece, EU President Donald Tusk says on 13 July 2015. EPA/LAURENT DUBRULE

Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, τα χρήματα που θα χρειαστούν θα είναι αρκετά λιγότερα από τα 86 δισ. ευρώ που αρχικά συμφωνήθηκαν.

O πρόεδρος του Eurogroup, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μιλώντας στην ολλανδική Βουλή ότι η Αθήνα θα χρειαστεί τελικά λιγότερα χρήματα επειδή μεταξύ άλλων, οι μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες χρειάζονται πολύ μικρότερη οικονομική υποστήριξη, καθώς έλαβαν τελικά περισσότερα κεφάλαια από ιδιώτες και επενδυτές σε σχέση με αυτά που είχαν υπολογιστεί αρχικά.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας De Volkskrant με τίτλο «Λιγότερα δισεκατομμύρια για την Ελλάδα», με βάση τα νέα δεδομένα θα χρειαστούν τελικά 70 δισ. ευρώ αντί των 86 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί για τον σκοπό αυτό.

Σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, υπάρχουν 25 δισ. ευρώ διαθέσιμα στο ευρωπαϊκό πακέτο οικονομικής βοήθειας, ένα ποσό που σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ θα είναι τελικά πολύ χαμηλότερο και ίσως δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, όπως αναφέρει η εφημερίδα.