Πόσο θα σας κοστίσει ένα γεύμα με τον Γουόρεν Μπάφετ

Πόσο θα σας κοστίσει ένα γεύμα με τον Γουόρεν Μπάφετ
Photo:

Αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ η φετινή δημοπρασία για ένα γεύμα με τον Γουόρεν Μπάφετ.

Για κάτι περισσότερο από ένα εκατομμύριο δολάρια θα μπορούσατε να γευματίσετε με τον μεγιστάνα επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ. Η δημοπρασία «Power Lunch» που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο άνοιξε την Κυριακή με τιμή εκκίνησης τα 25.000 δολάρια και έχει ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία του eBay θα διατεθούν στο Ίδρυμα Glide, το οποίο βοηθά άπορους και άστεγους πολίτες. Η επιλογή του ιδρύματος έγινε από τον Γουόρεν Μπάφετ και η δημοπρασία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 5 Ιουνίου στις 10:30 μ.μ. (τοπική ώρα).

Πέρσι, ένας εκατομμυριούχος από την Σιγκαπούρη, ο Andy Chu, πλήρωσε το ποσό των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το δείπνο, το οποίο συνήθως σερβίρεται στο Smith & Wollensky στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, το υψηλότερο ποσό που έχει διατεθεί ποτέ για το γεύμα δόθηκε το 2012, όταν ένας ανώνυμος πλειοδότης έδωσε το ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι διοργανωτές της δημοπρασίας ευελπιστούν πως φέτος θα σπάσει το ρεκόρ. Άλλωστε το γεύμα με τον Γουόρεν Μπάφετ απέφερε πολλά περισσότερα από μία ευχάριστη βραδιά σε τουλάχιστον έναν από τους νικητές. Πρόκειται για τον Ted Weschle, ο οποίος κέρδισε στη δημοπρασία το 2011 και το 2012 και κατά τη διάρκεια των γευμάτων εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Γουόρεν Μπάφετ που τον προσέλαβε για να διαχειριστεί μέρος του χαρτοφυλακίου της Berkshire Hathaway.

Σήμερα θεωρείται ένας από τους «προστατευόμενους» του Μπάφετ και πολλοί εκτιμούν πως είναι εκείνος που θα αναλάβει τη διαχείριση των επενδύσεων της Berkshire Hathaway όταν ο Μπάφετ αποφασίσει να αποσυρθεί.