Πότε οι selfies είναι επικίνδυνες και πρέπει να απαγορευτούν

Καθώς οι τουρίστες παίρνουν θανατηφόρα ρίσκα για μία selfie, όλο και περισσότεροι τουριστικοί χώροι απαγορεύουν το selfie stick.

Ίσως να το έχετε παρατηρήσει: όλο και περισσότεροι τουρίστες θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλειά τους προκειμένου να βγάλουν την τέλεια selfie και να την δημοσιεύσουν στο Facebook ή στο Instagram. Ένα πάρκο στο Ντένβερ καθώς και οι αρμόδιες δασικές αρχές στην περιοχή της Νεβάδα απαγόρευσαν τη χρήση selfie stick, καθώς πολλοί τουρίστες διακινδύνευαν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή προκειμένου να βγάλουν μία selfie με κάποια αρκούδα.

Την ίδια ώρα, πολλά πάρκα αναψυχής σε όλο τον κόσμο, από την Disneyland μέχρι το Six Flags απαγόρευσαν τα selfie stick για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το USA Today, πολλά μουσεία, μουσικά φεστιβάλ και αθλητικά πρωταθλήματα όπως αυτό του πρωταθλήματος τένις στο Wimbledon, έχουν απαγορεύσει τα selfie stick για λόγος ασφαλείας και για λόγους παρεμπόδισης της διαδικασίας.

Τα selfie stick αποδεικνύονται ενοχλητικά για πολλούς ανθρώπους, σύμφωνα με έρευνα του MissTravel.com σε 58.000 ταξιδιώτες. Παρόλα αυτά, η τουριστική βιομηχανία, δεν είναι σταθερά και σύσσωμη αντίθετη στη χρήση τους. Κάποια ξενοδοχεία, μάλιστα, διεξάγουν διαγωνισμούς καλύτερης selfie με έπαθλο ένα πακέτο διακοπών.