Πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία- Τι αποκάλυψε η Κεραμέως

Πότε και πώς θα ανοίξουν τα σχολεία- Τι αποκάλυψε η Κεραμέως
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, μιλάει στην συνέντευξη τύπου με θέμα: "Oι όροι έναρξης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών όλων των βαθμίδων για το σχολικό - ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021", στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, Αθήνα 24 Αυγούστου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά, δηλώνει η υπουργός Παιδείας. Οι εισηγήσεις των ειδικών θα κρίνουν τις εξελίξεις. Δεν υπάρχει εισήγηση για rapid test στα σχολεία.

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο, δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6. Όπως είπε, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.