Πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών

Πότε θα ανοίξει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών
BRUSSELS, BELGIUM - MARCH 22: Passengers are evacuated from Zaventem Bruxelles International Airport after a terrorist attack on March 22, 2016 in Brussels, Belgium. At least 13 people are though to have been killed after Brussels airport was hit by two explosions whilst a Metro station was also targeted. The attacks come just days after a key suspect in the Paris attacks, Salah Abdeslam, was captured in Brussels. (Photo by Sylvain Lefevre/Getty Images)

Ποιες θα είναι οι πρώτες πτήσεις που θα αναχωρήσουν από το Ζάβεντεμ.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ξεκίνησε την ανοικοδόμηση της πτέρυγας που καταστράφηκε μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας με σκοπό την περιορισμένη επανέναρξη των επιβατικών πτήσεων το επόμενο διάστημα.

Εάν υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, το αεροδρόμιο θα ανοίξει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη. Ωστόσο, θα λειτουργήσει μόνο το 20% του χώρου.

Προκειμένου να ανοίξει ξανά το αεροδρόμιο, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μια διαδικασία ελέγχου της ασφάλειας και της πυρκαγιάς, καθώς και επιχειρησιακά θέματα, όπως η διαχείρηση των αποσκευών και οι ταμπέλες στους τερματικούς σταθμούς.

Σύμφωνα με τον συντονιστή του αεροδρομίου των Βρυξελλών, μόνο σε μερικές πτήσεις της Brussels Airlines θα επιτραπεί η αναχώρηση από το αεροδρόμιο. Μόλις αποκατασταθεί πλήρως, τότε όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε αυτό.