Πότε θα μάθουμε τους δικαιούχους για το μέρισμα του 1,1 δισ. ευρώ

Πότε θα μάθουμε τους δικαιούχους για το μέρισμα του 1,1 δισ. ευρώ
Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη μιλάει σε εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής δημοσίων υπαλληλων ΣΥΡΙΖΑ, στο μέγαρο του ΕΒΕΑ, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017. Το τμήμα δημοσιας διοίκησης και η νομαρχιακή επιτροπή δημοσίων υπαλληλων ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνουν πολιτική εκδήλωση με θέμα: Μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, με ομιλητές τον γραμματέα της ΚΕ Παναγιώτη Ρήγα, την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και την βουλευτή Μαρία Θελερίτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Απαντήσεις έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη.

Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστούν οι τομείς στους οποίους θα διανεμηθεί το 1,1 δισ. ευρώ από την υπέρβαση του πρωτογενούς πλεονάσματος, που προανήγγειλε χθες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.

Για την πρόταση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση να διεξαχθούν ταυτόχρονα τριπλές εκλογές (εθνικές, αυτοδιοικητικές, ευρωεκλογές), η υπουργός σημείωσε ότι «δεν είναι ορθό να μπαίνουμε σε τριπλές διαδικασίες, διότι αλλοιώνεται το αποτέλεσμα και χάνεται το διακύβευμα της κάθε εκλογής».

Σχετικά με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις όσων υπαλλήλων κρίθηκαν ως μη επαρκείς και ότι στόχος είναι η βελτίωσή τους με επιμόρφωση ή με αλλαγή θέσης.

Τέλος, για τις περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, ανέφερε ότι οι διαδικασίες ελέγχων προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς και ήδη οι φάκελοι περίπου 1.130 περιπτώσεων έχουν διαβιβαστεί στη Δικαιοσύνη για τα περαιτέρω.