«Ποτέ την Κυριακή» επιμένουν έμποροι και καταστηματάρχες

«Ποτέ την Κυριακή» επιμένουν έμποροι και καταστηματάρχες

Πρεμιέρα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων με απεργίες και προσφυγή στο ΣτΕ για ακύρωση του μέτρου.

Πρεμιέρα σήμερα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές, με αντιδράσεις τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) έχει προαναγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα και συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ερμού στις 11 το πρωί ενώ έχουν ζητήσει από τους επιχειρηματίες να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αυτή την Κυριακή, η ΓΣΕΒΕΕ και ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΕΕ η ΓΣΕΒΕΕ και η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) γνωστοποίησαν ότι προχωρούν, από κοινού, σε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης αν και το προβλημα δεν έχει δημιουργηθεί τόσο για το αν θα είναι ανοικτά τα μαγαζια σε τουριστικές περιοχές, αλλά ότι η τελευταία απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης λειτουργεί ως προάγγελος για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας όλων των καταστημάτων (ωράριο, εκπτώσεις προσφορές).

Για το θέμα ενημερώθηκε και η τρόικα και όπως έγινε γνωστό από την ελληνική πλευρά σε εύλογο διάστημα θα πραγματοποιηθεί έρευνα για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και αν διαπιστωθεί ότι δεν ήταν η αναμενόμενη θα υπάρξουν διορθωτικές αποφάσεις.

Τέλος, σημείωνεται ότι από αύριο Δευτέρα, 14 Ιουλίου, αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου ενώ την επόμενη Κυριακή τα μαγαζιά θα είναι ανοικτα με βάση τη νομοθεσία που προβλέπει το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων επτα φορές τον χρόνο.

Διαβάστε ακόμη:

«Λουκέτο» βάζουν οι εργαζόμενοι στα καταστήματα την Κυριακή