Πού οδεύουν τα κρυπτονομίσματα από εδώ και πέρα: 3 ιστορίες που αξίζει να παρακολουθήσετε

Πού οδεύουν τα κρυπτονομίσματα από εδώ και πέρα: 3 ιστορίες που αξίζει να παρακολουθήσετε
Οι ειδήσεις που προέρχονται από τον κόσμο των cryptos δεν είναι και οι καλύτερες. Όμως ακόμη δεν βρισκόμαστε στο χαμηλό του 2017.

του Jeff John Roberts

Κάθε κύκλος ειδήσεων – όσο τρελός κι αν είναι – κάποτε τελειώνει καθώς οι αναγνώστες εξαντλούνται και οι δημοσιογράφοι αρχίζουν να κυνηγούν άλλα ενδιαφέροντα θέματα.

Και αυτό φαίνεται να συμβαίνει με την ιστορία της FTX, που κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα του επιχειρηματικού τύπου για τρεις εβδομάδες, αλλά τώρα φαίνεται να υποχωρεί καθώς τα μέσα ενημέρωσης στρέφουν την προσοχή τους στις αγορές των διακοπών, στις διαμαρτυρίες στην Κίνα, και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο ταλαιπωρημένος κόσμος των κρυπτονομισμάτων, εν τω μεταξύ, απέχει ακόμα πολύ από το κανονικό (ήταν ποτέ;), αλλά συμβιβάζεται με ένα τοπίο μετά την FTX. Πώς θα μοιάζει όμως αυτό το μέλλον; Προς το παρόν, υπάρχουν τρεις μεγάλες ιστορίες που πρέπει να παρακολουθήσετε.

Η πρώτη είναι οι αγορές κρυπτονομισμάτων. Αν και τα γεγονότα του Νοεμβρίου προκάλεσαν ακόμα ένα βάναυσο πλήγμα στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων που ήταν ήδη «στον πάτο», το Bitcoin φαίνεται να έχει φτάσει στα 16.000 δολάρια, ενώ το Ethereum συνεχίζει να σκαρφαλώνει γύρω στα 1.100 δολάρια. Αυτή είναι μια σημαντική πτώση από τα ξέφρενα υψηλά του 2021 για τα δύο νομίσματα bluechip των κρυπτονομισμάτων, αλλά απέχει πολύ από την ύφεση μετά το 2017, όταν το Bitcoin διαπραγματευόταν κάτω από τα 4.000 δολάρια και το Ethereum μπορούσε να αγοραστεί για 89 δολάρια. Εάν οι τιμές μπορέσουν να παραμείνουν σταθερές μέχρι το 2023, ή ακόμα και να επιτύχουν μερικά κέρδη, τα χειρότερα θα μπορούσαν – ίσως – να τελειώσουν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν πιο μαζικοί κραδασμοί στο οικοσύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό θέτει το δεύτερο πράγμα που πρέπει να παρακολουθήσετε τις επόμενες εβδομάδες, δηλαδή ότι ενώ οι ειδήσεις αρχίζουν να κυκλοφορούν σχετικά με την FTX, η καταστροφή που προκάλεσε η εταιρεία δεν έχει τελειώσει. Εξακολουθούμε να μαθαίνουμε την πλήρη έκταση των απαίσιων επιχειρηματικών συναλλαγών του Sam Bankman-Fried καθώς και τα πρόσωπα που είναι παγιδευμένα στον ιστό της απάτης του. Ενώ γίνεται ξεκάθαρο ποιοί στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα μετά την FTX, θα μπορούσαν να εμφανιστούν και άλλα ονόματα – και αν συμπεριληφθούν μεταξύ τους και μεγάλα ονόματα, τότε προσέξτε: Η ταινία τρόμου θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Η τελευταία ιστορία που πρέπει να παρακολουθήσετε περιστρέφεται γύρω από την Ουάσιγκτον, όπου το «συμμάζεμα» λόγω FTX μόλις ξεκινά. Τους επόμενους μήνες, αναμένεται μια «παρέλαση» ακροάσεων, κλητεύσεων και επικοινωνιακών ακροβατικών καθώς οι πολιτικοί προσπαθούν να εξιλεωθούν για την εξαπάτηση από τον Bankman-Fried προτείνοντας σημαντικές αναθεωρήσεις του τρόπου λειτουργίας του κλάδου των κρυπτονομισμάτων. Ανάλογα με το πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα, όλο αυτό μπορεί να μην είναι κακό. Ο κλάδος θα μπορούσε επιτέλους να αποκτήσει τη ρυθμιστική σαφήνεια που επιδιώκει εδώ και χρόνια, μαζί με μέτρα για την τόνωση της καινοτομίας, όπως η νομοθεσία για τα stablecoin και ένας νόμος για την απαλλαγή από τον φόρο των μικρών συναλλαγών με κρυπτονομίσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: Fortune.com