Πού βρίσκονται τα καλύτερα σχολεία στον κόσμο

Πού βρίσκονται τα καλύτερα σχολεία στον κόσμο

Τα καλύτερα πανεπιστήμια μπορεί να βρίσκονται στην Αμερική, όχι όμως και τα σχολεία. 

Τις πέντε πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης στην εκπαίδευση (μαθηματικά και επιστήμες) κατέλαβαν οι ασιατικές χώρες, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) , αποδεικνύοντας πως το επίπεδο ανεβαίνει διαρκώς.

Στην ίδια κατάταξη, οι ΗΠΑ, γνωστές για το υψηλό επίπεδο σπουδών ιδιαίτερα σε πανεπιστημιακό επίπεδο, τοποθετούνται στην 28η θέση , κάτω από πολύ φτωχές χώρες όπως η Τσεχική Δημοκρατία και το Βιετνάμ .

Η Σιγκαπούρη κατατάσσεται πρώτη στον κόσμο, με το Χονγκ Κονγκ να ακολουθεί στην δεύτερη θέση και τη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα, όπως αναφέρει το BBC.

Αμέσως μετά, στην 6η θέση, συναντάμε την πρώτη μη – ασιατική χώρα, τη Φινλανδία.

« Η ιδέα είναι να δώσουμε σε περισσότερες χώρες , πλούσιες και φτωχές , τη δυνατότητα και τη πρόσβαση να συγκρίνονται με τους παγκόσμιους ηγέτες στον χώρο της εκπαίδευσης, να ανακαλύψουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες τους , και να δουν ποια μπορεί να είναι τα μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη από τη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης» δήλωσε ο διευθυντής του ΟΟΣΑ, Αντρέας Σλάιχερ.

Οι νέες ταξινομήσεις είναι διαφορετικές από τη κατάταξη PISA, η οποία επικεντρώνεται κατά παράδοση στις πλουσιότερες χώρες . Η τελευταία έκδοση, με βάση τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, περιλαμβάνει 76 χώρες διαφορετικής οικονομικής κατάστασης.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουμε μια πραγματικά παγκόσμια κλίμακα της ποιότητας της εκπαίδευσης » δήλωσε ο Σλάιχερ.

Ας δούμε τις χώρες με τα καλύτερα σχολεία στον κόσμο:

1. Σιγκαπούρη

2. Χονγκ Κονγκ

3. Νότια Κορέα

4. Ιαπωνία

4. Ταϊβάν

6. Φινλανδία

7. Η Εσθονία

8. Ελβετία

9. Ολλανδία

10. Καναδάς