Οι πραγματικοί νικητές του φετινού Super Bowl

Οι πραγματικοί νικητές του φετινού Super Bowl

Ποια brands νίκησαν στη μάχη των διαφημίσεων;

Το Super Bowl δεν είναι ένας απλός αγώνας για τους Αμερικάνους, αφού παίρνει τη μορφή μαζικού φαινομένου με φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να είναι «καρφωμένοι» επί 60 λεπτά λεπτά στις οθόνες τους.

Φέτος, το Super Bowl XLVII παρακολούθησαν 114,5 εκατ. θεατές από κάθε γωνιά του πλανήτη, ξεπερνώντας κατά 2,2 εκατομμύρια τηλεθεατές του περασμένου έτους. Ρεκόρ τηλεθέασης για την Αμερική.

Δεν ήταν, όμως, μόνο οι Patriots και οι Seahawks που είχαν την τιμητική τους την Κυριακή το βράδυ, αλλά και οι εταιρείες που συναγωνίζονταν μεταξύ τους για το ποια θα έχει τη μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με το κοινό.

Κάπως έτσι, τα social media «άναψαν» με τους οπαδούς της Seahawks να κερδίζουν. Αναλυτικότερα, η εικόνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Twitter και Instagram) είχε ως εξής:

#seahawks
Instagram 98,467
Twitter 71,393

#patriots
Instagram 97,037
Twitter 67,417

#superbowl
Instagram 167,630
Twitter 584,941

Ποια brands βγήκαν νικητές εκείνη την ημέρα βάσει την τοποθέτηση συγκεκριμένου προϊόντος;

Η εταιρεία Chute, που προσφέρει εργαλεία αξιοποίησης του user-generated περιεχομένου, έκανε μια έρευνα για τους χρήστες και τις εταιρείες που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του αγώνα, ας τα δούμε αναλυτικά:
*Branded Instagram Content

1. pugsofInstagram


Τα σκυλιά πάντα έχουν μια ιδιαίτερη θέση στο Instagram.

2. lelepons


Τα ρούχα της Katy Perry πυροδότησαν μια σειρά από σχόλια. Ποιος το φόρεσε καλύτερα; Ο Will Ferrell στο Blades of Glory ή η τραγουδίστρια;

3. porsha4real


Η Porsha Williams, ιδιοκτήτρια της εταιρείας προϊόντων για μαλλιά – Naked, είχε μια θέση στους «πρωταγωνιστές» του Instagram.

4. thecutlife


Τα ρούχα της Katy Perry έκαναν τις εταιρείες Budweiser, BudLight, Pepsi, Doritos, Tostitos και Skittles να «κονταροχτυπιούνται» για το ποιο λογότυπο είναι πιο κοντά στο σύνολο της.

superbowl_graph

*Advertisers’ Content

Σε ότι αφορά το branded Instagram τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα και τα αυτοκίνητα είχα την τιμητική τους.

1. BMW

2

2. Nissan

 

3. Mercedes