Πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαγορά της Activision από την Microsoft

Πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εξαγορά της Activision από την Microsoft
ANKARA, TURKIYE - FEBRUARY 10: In this photo illustration logo of “Microsoft� is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen displaying "Activision Blizzard" in Ankara, Turkiye on February 10, 2022. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Εγκρίθηκε από τα ευρωπαϊκά όργανα η κολοσσιαία προσφορά των 69 δισ. δολαρίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft έναντι 69 δισ. δολαρίων, αποφασίζοντας ότι δεν επηρεάζεται ο ανταγωνισμός στον χώρο του gaming, παρά το γεγονός ότι οι αρμόδιες βρετανικές αρχές δεν έχουν ακόμη αποδεχτεί τη συμφωνία.

Η συμφωνία ήρθε μετά και από τις διευκρινίσεις της Microsoft αναφορικά με τον ευαίσθητο χώρο του cloud gaming, για τον οποίο οι ευρωπαϊκές αρχές δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να προσφέρει ξεκάθαρο συγκριτικό πλεονέκτημα στην Microsoft.

Η συμφωνία πληρωμής 69 δισ. δολαρίων σε μετρητά επετεύχθη πριν από έναν χρόνο, όμως όφειλε να περάσει από πάρα πολλές αρχές ανταγωνισμού από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο για να ολοκληρωεί.

Η Sony, μεγάλος ανταγωνιστής στον χώρο του gaming, αποτέλεσε μια από τις πρώτες εταιρείες οι οποίες αντέδρασαν σε αυτήν την εξαγορά.

Από την πλευρά της η Microsoft προχώρησε σε συμφωνίες με άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες του gaming, όπως την Nintendo, με την οποία κατέληξαν ότι δεν επρόκειτο να αλλάξουν για την επόμενη 10ετία κανένα από τα συμβόλαια χρήσης τίτλων της Activision όπως το Call of Duty από τις πλατφόρμες του ιαπωνικού κολοσσού.

Στα συμπεράσματά της η ΕΕ δεν έδειξε να συμμερίζεται την άποψη ότι η Microsoft δύναται να αποκλείσει την Sony από τίτλους που ήδη βρίσκονται στη συλλογή του PlayStation.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δέχτηκε, λοιπόν, τις εξηγήσεις που έδωσε η Microsoft μετά από τις αλλαγές στην αρχική συμφωνία εξαγοράς σε ό,τι έχει να κάνει με δικαιώματα χρήσης και streaming για τα επόμενα δέκα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: