PREMIA: Στο 7,57% το ποσοστό της Nequiter Invest AB μετά την ΑΜΚ
- 30/07/2025, 18:08
- SHARE

Η εταιρεία «PREMIA AΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» (η «Εταιρεία»), ανακοινώνει στο επενδυτικό κοινό τις παρακάτω μεταβολές των ποσοστών επί των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, οι οποίες επήλθαν στις 25.07.2025, ημερομηνία κατά την οποία εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χ.Α. 30.769.230 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές (οι «Νέες Μετοχές») της Εταιρείας, που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της (η «Αύξηση») με καταβολή μετρητών, δυνάμει της από 08.05.2025 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων και της από 16.07.2025 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας:
– Κατόπιν της ολοκλήρωσης της Αύξησης, στο πλαίσιο της οποίας η Sterner Stenhus Greece AB κάλυψε 6.000.000 Νέες Μετοχές, ο αριθμός των μετοχών που κατέχει άμεσα η Sterner Stenhus Greece AB στην Εταιρεία διαμορφώθηκε σε 42.264.824 μετοχές και το ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας που αντιστοιχεί σε αυτές σημείωσε μεταβολή μεγαλύτερη του 3%, και κατήλθε σε 33,41%.
Ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης ελέγχει την Sterner Stenhus Holding AB, η οποία ελέγχει την Sterner Stenhus Greece AB. Επιπλέον ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης κατέχει άμεσα 113.050 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,09% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας. Έτσι, ο αριθμός των δικαιωμάτων ψήφου που ελέγχει συνολικά ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης, άμεσα και έμμεσα, μέσω των ελεγχόμενων από εκείνον εταιριών, ήτοι Sterner Stenhus Holding AB και Sterner Stenhus Greece AB στην Εταιρεία, σημείωσε μεταβολή μεγαλύτερη του 3%, και κατήλθε σε ποσοστό 33,50% του συνόλου των μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
Σύμφωνα με τις τελευταίες γνωστοποιήσεις, η Sterner Stenhus Greece AB κατείχε άμεσα, και η Sterner Stenhus Holding AB, έμμεσα, 36.264.824 μετοχές που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 41,62% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της, ενώ ο κ. Ηλίας Γεωργιάδης ήλεγχε έμμεσα, μέσω των ελεγχόμενων από εκείνον εταιριών, ήτοι Sterner Stenhus Holding AB και Sterner Stenhus Greece AB, 36.264.824 μετοχές που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 41,62% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.
-Η Nequiter Invest AB κατέχει 9.574.000 μετοχές έκδοσης της Εταιρείας. Ως αποτέλεσμα της Αύξησης και της έκδοσης των Νέων Μετοχών, δεδομένου ότι η εταιρεία Nequiter Invest AB δεν κάλυψε Νέες Μετοχές, το ποσοστό που αντιστοιχεί στις μετοχές και στα δικαιώματα ψήφου που κατέχει η Nequiter Invest AB στην Εταιρεία κατήλθε του ορίου του 10% και ισούται με 7,57%.
Η Nequiter Invest AB ελέγχεται από τον κ. Jan Gösta Lennart Lindeberg Σύμφωνα με τις τελευταίες γνωστοποιήσεις, η Nequiter Invest AB κατείχε άμεσα και ο κ. Jan Gösta Lennart Lindeberg κατείχε έμμεσα, μέσω της Nequiter Invest AB, 9.325.176 μετοχές που αντιστοιχούσαν σε ποσοστό 10,70% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.