Premier League: Τα δισεκατομμύρια του καλύτερου πρωταθλήματος που ζαλίζουν

Premier League: Τα δισεκατομμύρια του καλύτερου πρωταθλήματος που ζαλίζουν
epa09967278 Fernandinho (C) of Manchester City lifts the trophy as his teammates celebrate after winning the English Premier League title following the English Premier League soccer match between Manchester City and Aston Villa in Manchester, Britain, 22 May 2022. EPA/ANDREW YATES EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάτι περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια λίρες (2.2 δις ευρώ) ήταν η συνολική δαπάνη των ομάδων της Premier League στις φετινές μεταγραφές του πιο λαμπερού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Το δυσθεώρητο αντικατοπτρίζει την σύγχρονη πραγματικότητα του λαοφιλέστερου των σπορ, με τα χρήματα να ζαλίζουν και να ξοδεύονται αφειδώς, σε ένα εντυπωσιακό δούναι και λαβείν που πολλές φορές αδυνατεί κανείς να συνειδητοποιήσει επακριβώς.

Ο πίνακας που δημοσίευσε το αμερικάνικο Sportingnews, με στοιχεία που δανείστηκε από το Transfermakt πρωταθλήτρια των φετινών μεταγραφών την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι με τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο Τοντ Μπέλι να αγοράζει την ομάδα από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς (έναντι 5 δισεκατομμυρίων λιρών) τον περασμένο Μάιο ξόδεψαν 253 εκατομμύρια λίρες στο φετινό παζάρι. Αν υπολογιστούν τα 49.3 εκ, που έβαλαν στο ταμείο τους, το καθαρό ποσό, που βγήκε από την τσέπη της νέας ιδιοκτησίας, έφτασε στα 204,47 εκατομμύρια.

Τρεις από τις ακριβότερες φετινές μεταγραφές στην Αγγλία έγιναν από την Τσέλσι, με “αγορές” εντός του νησιού. Ο Γουέσλι Φοφανά (από τη Λέστερ) στοίχισε 72.36 εκατομμύρια λίρες, ο Μαρκ Κουκουρέγια της Μπράιτον 58.77 εκ και ο Ραχίμ Στέρλινγκ έφυγε από την Μάνστεστερ Σίτι έναντι 50.58εκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παρά την οργή των οπαδών της για την οικογένεια Γκλέιζερ, ήταν η δεύτερη σε μεταγραφικές δαπάνες καθώς ξόδεψε 214.22 εκατομμύρια (καθαρό ποσό, 203.87 εκ, αφού από τις πωλήσεις παικτών είχε έσοδα μόλις 10.35 εκ) η Γουεστ Χαμ ήταν τρίτη (163.8 εκ) και η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη τέταρτη, με σύνολο 145.76 εκατομμυρίων λιρών (καθαρά έξοδα μεταγραφών, 139.46 εκ).

Η Φόρεστ πήρε 22 ποδοσφαιριστές, για να μπορέσει να σταθεροποιηθεί στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς κέρδισε την άνοδό της μέσω των μπαράζ της προηγούμενης Τσαμπιονσιπ, όταν επικράτησε των μονομαχιών με την Χάντερσφιλντ του Κάρλος Κορμπεράν. Δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο, αν δούμε ότι στις εφτά πρώτες αγωνιστικές η Νότιγχαμ μετράει 4β (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 5 ήττες) και ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση με την Γουέστ Χαμ.

Η πεντάδα με τις ομάδες που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο του αγγλικού πρωταθλήματος κλείνει με την τελευταία των νεόπλουτων, τη Νιουκαστλ Γιουνάιτεντ που από πέρσι ανήκει στον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Μόλις… 145. 786 εκατομμύρια λίρες ήταν το κομπόδεμα για τις “καρακάξες” αυτό το καλοκαίρι. Τα μισά περίπου (70 εκ) πήγαν για την απόκτηση του Αλεξάντερ Ισάκ, του Σουηδού σέντερ-φορ της Ρεάλ Σοσιεδάδ…

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Πηγή: News247.gr