Προχωρά η δημιουργία του open mall Θεσσαλονίκης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κεντρικός Δήμος είναι έτοιμος να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η δημιουργία ενός open mall στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, καθώς ο κεντρικός Δήμος είναι έτοιμος να υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Εμπορικό Σύλλογο.

Το open mall οριοθετείται εντός της περιοχής που περικλείεται από τη Λεωφόρο Νίκης, την Παύλου Μελά, την Μητροπόλεως και την Αριστοτέλους και έχει ως στόχο να τονωθεί η εμπορική κίνηση στο ιστορικό κέντρο.

Σύμφωνα με το εγχείρημα, οι επιχειρήσεις θα οργανωθούν σε μια κοινή βάση, θα λειτουργούν με μια ενιαία πολιτική, ενώ η δημοτική αρχή θα συνδράμει σε θέματα σήμανσης του χώρου, καθαρισμού και φωτισμού.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια που στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην πόλη», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης, Χασδάι Καπόν.

Η δημιουργία του open mall εντάσσεται στην πιλοτική δράση «Ενίσχυση Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου», η οποία χρηματοδοτείται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, με δικαιούχο φορέα τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.