Προχωρά η ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και αεροδρομίων

Προχωρά η ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ και αεροδρομίων

«Θα συνεχιστούν οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης», δήλωσε ο Γ. Σταθάκης.

Στις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο δίκτυο Bloomberg ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. «Προσπαθούμε να αναθεωρήσουμε ορισμένα στοιχεία αυτών των ιδιωτικοποιήσεων για να τις βελτιώσουμε και θεωρώ ότι θα έχουμε μία εύλογη συμφωνία και για τις δύο», ανέφερε ο κ. Σταθάκης προσθέτοντας πως οι διαδικασίες θα συνεχιστούν.

«Είναι οριστικό ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην πώληση άλλων δημοσίων επιχειρήσεων – από μία λίστα, στην οποία είχε συμφωνήσει η προηγούμενη κυβέρνηση – όπως των εταιρειών ύδρευσης, της ΔΕΗ ή των ΕΛΤΑ», ξεκαθάρισε ο Υπουργός Οικονομίας και προσέθεσε:

«Προσπαθούμε να επεξεργασθούμε ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό των ιδιωτικοποιήσεων για να προσελκύσουμε κεφάλαια και επενδύσεις, όπως για τους σιδηροδρόμους και άλλα λιμάνια της χώρας. Η Ελλάδα εξετάζει εναλλακτικές επιλογές στις κατά 100% ιδιωτικοποιήσεις».

Για την πώληση του Ελληνικού, ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι είναι «ένα θέμα υπό συζήτηση», ενώ ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων σημείωσε: «η διαδικασία πήγε καλά πρόσφατα και είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες. Η απόσταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της έχει μειωθεί πολύ στα περισσότερα θέματα και παρά το ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές ανησυχίας που έχουν να κάνουν με το συνταξιοδοτικό σύστημα και τη μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, υπάρχουν τρόποι να καλυφθεί αυτή η διαφορά και να υπάρξει συμφωνία».

Διαβάστε ακόμη: «Και όμως η Ελλάδα πουλά»