Προχωρά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του Μετρό- Οι δυο διεκδικητές

Προχωρά ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4 του Μετρό- Οι δυο διεκδικητές
Συρμός του Μετρό με τα λογότυπα για την προώθηση της ανακύκλωσης συσκευασιών στην επίσημη έναρξη του “Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης στο Μετρό", Αθήνα Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι δύο κοινοπραξίες που έχουν παραμείνει στη διεκδίκηση του έργου των 1,8 δισ. ευρώ άφησαν να περάσει άπρακτη η προθεσμία των δέκα ημερών εντός των οποίων είχαν το δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγές κατά της τελευταίας απόφασης της Αττικό Μετρό.

Διάθεση συμβιβασμού δείχνουν οι δύο κοινοπραξίες που διεκδικούν το μεγαλύτερο δημόσιο έργο των τελευταίων ετών, την κατασκευή του πρώτου τμήματος στη νέα γραμμή 4 του μετρό Αθήνας.

Οι δύο κοινοπραξίες που έχουν παραμείνει στη διεκδίκηση του έργου των 1,8 δισ. ευρώ άφησαν να περάσει άπρακτη η προθεσμία των δέκα ημερών εντός των οποίων είχαν το δικαίωμα να καταθέσουν προσφυγές κατά της τελευταίας απόφασης της Αττικό Μετρό.

Το διοικητικό συμβούλιο της τελευταίας είχε εγκρίνει προ δεκαημέρου το νέο πρακτικό τεχνικής αξιολόγησης των δύο διεκδικητών. Πρόκειται για τις κοινοπραξίες ΑΚΤΩΡ- Ansaldo- Hitachi και ΑΒΑΞ- Ghella- Alstom Transport.

Η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην ακυρωθεί ο μεγάλος διαγωνισμός που μέχρι πρόσφατα είχε εμπλακεί σε προσφυγές.

Στο επόμενο στάδιο οι δύο κοινοπραξίες θα κληθούν να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους.

Σημειώνεται πως η συζήτηση των (παλαιότερων) κύριων προσφυγών των δύο εταιρειών έχει μετατεθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας για τις 26 Ιανουαρίου 2021. Στο υπουργείο ελπίζουν πως μέχρι τότε θα έχουν αποσυρθεί ώστε να προχωρήσει η κατακύρωση του έργου.