Προεδρικό Μέγαρο: Τα αστεία, τα «κρύα» και τα chit-chat των πολιτικών

Προεδρικό Μέγαρο: Τα αστεία, τα «κρύα» και τα chit-chat των πολιτικών

Με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας συναντήθηκαν σε εορταστικό κλίμα οι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν έλειψαν οι χιουμοριστικές ατάκες τα παράπονα και τα throwbacks!

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο συναντήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί την Κυριακή 24 Ιουλίου. Σε μια λιγότερο τεταμένη από τις συνηθισμένες συνευρέσεις, ατμόσφαιρα, δεν έλειψαν τα «πηγαδάκια», το χιούμορ και αλλά και το «σιβηρικό» κλίμα σε κάποιες περιπτώσεις. Νυν και πρώην πολιτικοί, αστειεύτηκαν μεταξύ τους, μίλησαν για την πρώτη τους φορά στο Μέγαρο αλλά και για τις διακοπές του φετινού καλοκαιριού.

Αναφερόμενοι στην πρώτη τους φορά, λοιπόν, ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε ότι ήταν το 2008, ως τότε πρόεδρος του Συνασπισμού. Την παράσταση είχε κλέψει ο σημερινός πρωθυπουργός καθώς είχε εμφανιστεί με τζιν και αθλητικά, συνοδευόμενος από τη μετανάστρια Καντίτσα Σάνκο. Οπως είπε ο ίδιος, η κοπέλα που τον συνόδευε τότε ζει πλέον στο Λονδίνο, έχει παντρευτεί και έχει κάνει οικογένεια. Μάλιστα, ο πρώην ΠτΔ, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, είχε μπερδευτεί και νόμιζε πως ήταν η συζυγός του οπότε τον ρωτούσε «πώς τα περνάτε στο σπίτι, με τα πεθερικά;». Η Φώφη Γεννηματά είχε επισκεφθεί το Μέγαρο στα 17 της μαζί με τον πατέρα της, Γεώργιο Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Καμμένος, όχι χαιρετισμό δεν αντάλλαξαν, αλλά ούτε καν ματιές, μετά την αντιπαράθεση που είχαν μέσω Twitter όταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξαπολύοντας τα πυρά του αναφέρθηκε άκομψα στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν η Γεννηματά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 24 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ – ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, Κυριακή 24 Ιουλίου 2016. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ – ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Αξιοσημείωτο στιγμιότυπο ήταν και η αγκαλιά του Πάνου Καμμενου με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζαλα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ -παρα τη κόντρα που είχε δημιουργηθεί πριν μήνες ζητώντας την παραίτηση του υπουργού- δεν δίστασε να αγκαλιάσει τον κ. Μουζάλα ζητώντας από τους φωτογράφους να τους βγάλουν φωτογραφία για να «σκάσουν ολοι» (φιλιούνται -αγκαλιάζονται που έλεγε ο Μικρούτσικος και… τι λεξιλόγιο, τι τρόποι!).

Ο Γιώργος Λεβέντης, με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, αναφέρθηκε στην παρουσία του Θανάση  Θεοχαρόπουλου. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων έθεσε ευθέως το ερώτημά του για την παρουσία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ στο κιόσκι -πάντα με τάκτ- «Γιατί είναι αυτός εδώ;» μιας και δεν είναι εκλεγμένος αρχηγός ενώ δεν παρέλειψε να κάνει τα παράπονά του στον Αλέξη Τσίπρα. Ο Βασίλης Λεβέντης σχολίασε πως δεν έχει λάβει πρόσκληση για την παρουσίαση των προτάσεων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση που θα δώσει σήμερα στις στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Ο Σταύρος Θεοφωράκης, παρενέβη με τη σειρά του για τονίσει χιουμοριστικά «Δεν πήρες εσύ πρόσκληση, πέφτει ο Τσίπρας!» (οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται και ως δημοσιογράφος, ο Θεοδωράκης, δεν μπόρεσε να μην βγάλει αμέσως την «είδηση»).

Ο πρωθυπουργός ο κοινωνικός με το χιούμορ να ρέει

Σε πηγαδάκι βρέθηκε ο πρωθυπουργός με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, αρχηγό ΓΕΕΘΑ,  και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη «Αφήσαμε την Κρήτη για να έρθουμε σήμερα εδώ» είπε ο Θεοδωράκης στον πρωθυπουργό με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά «Εγώ πριν κοιμηθώ τον παίρνω τηλέφωνο (σ.σ τον κ. Αποστολάκη) και τον ρωτάω. Είστε καλά;». Ο Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγο Ξένη Δημητρίου. Ο κ. Τσίπρας αστειεύτηκε λέγοντας «Να φύγουμε, δεν παρεμβαίνουμε στην δικαιοσύνη», με τον Παπαγγελοουλο να προσθέτει πως «ότι και να θέλαμε αυτές είναι αδέκαστες» (εμάς αυτό μας θύμισε κάτι από «το Τζέλα Δέλτα δεν είχε φουγάρα»).

Ο κ. Τσίπρας είδε επίσης και τον Γιώργο Βαρεμένο να συνομιλεί με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του έκανε πλάκα λέγοντας πως πρέπει να φύγει αλλιώς μπορεί να τον πάρουν μαζί τους (και αυτό θα ήταν ένα δίμετρο “Κομανετσικό” διπλό λούπ με πιρουέτα). Ο Γιώργος Αμανατίδης (για να φτάσουμε και το φλέγον θέμα της μόδας και του επιστημονικού value for money) έλεγε πως το κοστούμι που φόρεσε, κοστίζει μόνο 60 ευρώ γιατί αγοράζει από τα μαγαζιά που ψωνίζουν οι διπλωμάτες (υπάρχουν άραγε ειδικά μαγαζιά για διπλωμάτες, κάτι σαν τις ειδικές πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν στα οχήματά τους;).

Το παρών στη δεξίωση έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πέρασε πίσω απ’ την πλάτη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη -και προσπέρασε. Τέλος, στα πρακτικά της υπόθεσης όπως ανέφερε ο ΠτΔ, το κόστος της εκδήλωσης ανήλθε στα μόλις 5.000 ευρώ ενώ τα κρασιά ήταν χορηγία. Μάλιστα, ο Προκόπης Παυλόπουλος ρώτησε τους πολιτικούς αρχηγούς αν θέλουν του χρόνου η εκδήλωση να είναι με συνοδούς αλλά αν κρίνει κανείς από τις αντιδράσεις τους, μάλλον η ιδέα απερρίφθη.

 

Φωτογραφίες από τη δεξίωση για την 42η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ