Πρόεδρος πυροσβεστών: Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τις επόμενες ώρες θα γίνει δυσκολότερη

Πρόεδρος πυροσβεστών: Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τις επόμενες ώρες θα γίνει δυσκολότερη
Πυροσβέστης επιχειρεί στην κατάβεση της πυρκαγιάς στον οικισμό Δροσοπηγή, Αθήνα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021. Τρεις σοβαρές αναζωπυρώσεις που έχουν πάρει διαστάσεις στη Βαρυμπόμπη έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πιο σημαντική σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, είναι προς το Ολυμπιακό χωριό γι αυτό και εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Ιπποκρατείου Πολιτείας και της Δροσοπηγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλοι οι πυροσβέστες είναι στα μέτωπα σε γενική επιφυλακή, με ανάκληση αδειών τόνισε ο κ. Σταθόπουλος.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, και τις επόμενες ώρες θα γίνει δυσκολότερη, ανέφερε στον ΣΚΑΪ για τα πύρινα μέτωπα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΟΕΥΠΣ) Δημήτρης Σταθόπουλος. Είπε ότι από εναέρια μέσα αυτή τη στιγμή επιχειρούν 5 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη στην Πάρνηθα.

Όλοι οι πυροσβέστες είναι στα μέτωπα σε γενική επιφυλακή, με ανάκληση αδειών τόνισε ο κ. Σταθόπουλος. «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον 3000 επιπλέον πυροσβέστες και ενίσχυση εναέριου στόλου, διαπιστώθηκε εν της πράγμασι αυτό» είπε.

Όπως ανέφερε δε, ενώ ένας πολίτης καθάρισε το οικόπεδό του γείτονάς του δεν το έπραξε με συνέπεια να καεί και η περιουσία του πολίτη που είχε κάνει το καθήκον του. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε αυστηροποίηση ποινών και πρόστιμων στους αδιάφορους πολίτες.