Πρόγνωση του καιρού: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες με τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη

Πρόγνωση του καιρού: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες με τοπικές βροχές και αφρικανική σκόνη
Μία γυναίκα περπατάει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μία βροχερή χειμωνιάτικη ημέρα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τοπικές λασποβροχές και σποραδικές καταιγίδες είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Δευτέρα 5/4.

Τοπικές λασποβροχές και σποραδικές καταιγίδες είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα, Δευτέρα 5/4.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται ιδιαίτερα στην Κρήτη, ενώ θα πνέουν άνεμοι έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Μάλιστα, θα υπάρχουν αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr, τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 λασποβροχές και κατά τόπους καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας χώρας, του Ιονίου, του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και παροδικά στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

 

Τα φαινόμενα στα νότια ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα, με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στην Πελοπόννησο. Αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης, ιδιαίτερα στα νότια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 20 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 18, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 21 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 24 βαθμούς, ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, ενώ σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 7 έως 17 βαθμούς.