Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Generation Next από την Vodafone

Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων Generation Next από την Vodafone
Εξερευνάς το σήμερα, δημιουργείς το αύριο!

Κάθε νέα γενιά κρύβει μέσα της την έμφυτη περιέργεια για τον κόσμο γύρω της, για κάθε μικρό και μεγάλο φαινόμενο που παρατηρεί. Πειραματίζεται, δοκιμάζει και προσπαθεί να μάθει όλο και περισσότερα. Αυτή η τάση για εξερεύνηση είναι και η κινητήριος δύναμη που οδηγεί σε νέες ανακαλύψεις και δημιουργίες, που πάνε τον κόσμο μας μπροστά.

Έχοντας ως επίκεντρο αυτή τη νέα γενιά, το Ίδρυμα Vodafone, συνεχίζει την ουσιαστική του συνεισφορά στην Κοινωνία και την Εκπαίδευση και δημιουργεί ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα, ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το Generation Next.

Το Generation Next αποτελεί την εξέλιξη του STEMpowering Youth, του επιτυχημένου προγράμματος STEM εκπαίδευσης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, που ξεκίνησε το 2017, οργανώνοντας δίμηνα εξωσχολικά εργαστήρια σε 35 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Πλέον, το πρόγραμμα παίρνει νέα διάσταση και προσδοκά να μυήσει ακόμα περισσότερους “εξερευνητές” στα μυστικά της επιστήμης και της τεχνολογίας!

Το Πρόγραμμα παρέχει ελεύθερη πρόσβαση σε όλους μέσω της νέας ψηφιακής του πλατφόρμας, με σκοπό να ενθαρρύνει κάθε έφηβο από οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας, να πειραματιστεί με τις νέες τεχνολογίες, να αναπτύξει τις δεξιότητές του, να καλλιεργήσει την κριτική του σκέψη και να δημιουργήσει το αύριο που ονειρεύεται. Ο Χάρης Μπρουμίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το Ίδρυμα στοχεύει να επενδύσει στη δυναμική της νέας γενιάς, «προσφέροντας τη δυνατότητα της εκπαίδευσης και ενασχόλησης με την τεχνολογία και την επιστήμη σε όλους, χωρίς κανέναν γεωγραφικό περιορισμό».

Μία μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, λοιπόν, είναι ανοιχτή σε όλους όσους έχουν πάθος με την επιστήμη, τις νέες τεχνολογίες και κάνουν σχέδια για τις δικές τους πρωτότυπες κατασκευές! Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και καθηγητές, μπορούν δωρεάν να περιηγηθούν στην πλατφόρμα, και:

  • Μέσα από την ενότητα DISCOVER, να εμπνευστούν αλλά και να ανακαλύψουν τη μαγεία των νέων τεχνολογιών
  • Στην ενότητα LEARN, να αποκτήσουν γνώσεις σε βασικές θεματικές STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), μέσα από μία ποικιλία εκπαιδευτικών ενοτήτων όπως: Αστρονομία, Προγραμματισμός, Ανάπτυξη mobile εφαρμογών, Internet of Things, Μηχανική, Επιστήμη των Πολιτών και Ηλεκτρισμός
  • Και τέλος, στην ενότητα CREATE να πειραματιστούν και οι ίδιοι μέσα από απλές DIY δραστηριότητες που μπορούν εύκολα να εκτελεστούν σε κάθε σπίτι.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο σχεδιασμός των μαθημάτων υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την Ελληνογερμανική Αγωγή, έτσι ώστε να ανταποκριθεί με επάρκεια στις μαθησιακές ανάγκες των νέων και να λειτουργήσει σαν ένα δυναμικό εργαλείο ενδυνάμωσής τους. Πρόσφατα μάλιστα διακρίθηκε στον διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό Mariano Gago Ecsite Awards με το κορυφαίο βραβείο Sustainable Success Award 2019, ξεχωρίζοντας για τον ουσιαστικό αντίκτυπο που έχει στην ελληνική κοινωνία.

Ανακαλύψτε περισσότερα στο www.vodafonegenerationnext.gr