Προκήρυξη διαγωνισμού για τμήματα της περιοχής του «ΣΕΦ»

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα πραγματοποιηθεί σε μία φάση.

Σε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, σε μια φάση, για τμήματα του ακινήτου στην περιοχή του «Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας», προχωρά το ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι η ήπια ανάπτυξη τής παραλιακής ζώνης του ακινήτου γύρω από το στάδιο, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας τον κοινωνικό και αθλητικό χαρακτήρα της. Το σχέδιο, που περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων και την μαρίνα Αθηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής.

Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ακινήτων εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, με σκοπό την ανάπτυξη μικτών χρήσεων. Το προς αξιοποίηση ακίνητο περιλαμβάνει

(α) μια έκταση περίπου 30.000 τμ, όπου προβλέπονται ήπιες ψυχαγωγικές και εμπορικές χρήσεις, και

(β) μια παραθαλάσσια έκταση περίπου 316.000 τμ, όπου προβλέπεται να αναπτυχθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό και, δυνητικά, γήπεδο γκολφ εννέα οπών.

Σημειώνεται. ότι το σχέδιο αξιοποίησης, για το οποίο έχει προηγηθεί διάλογος με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές, δεν περιλαμβάνει τις λειτουργούσες εγκαταστάσεις, που έχουν ήδη παραχωρηθεί στην περιφέρεια, τον δήμο και το ΕΛΚΕΘΕ.

Διαβάστε ακόμη:

«Μπλόκο» στην επένδυση της Cosco από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Τι απαντά η Lamda Development στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου