Προς άρση του αδιεξόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

REUTERS

Θετική χαρακτηρίστηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους εκπροσώπους διοικητικών κι εκπαιδευτικών.

Θετικό ήταν το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αν και τον τελευταίο λόγο έχει η γενική συνέλευση των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, όλα δείχνουν ότι το ίδρυμα θα ανοίξει μέσα στις επόμενες μέρες. Κι αυτό γιατί η μικτή επιτροπή πανεπιστημιακών και διοικητικών που συναντήθηκε με τον υπουργό, έλαβε τη δέσμευση ότι δεν απολυθεί κανένας υπάλληλος.

«Ζήτησα από τον υπουργό να μην χάσει κανένας τη δουλειά του κι έλαβα τη σχετική δέσμευση», δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης. Τόνισε επίσης ότι το αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία του και επανέλαβε ότι βούληση της Συγκλήτου είναι να λειτουργήσει άμεσα.

Διαβάστε ακόμη: Νέα απεργία των διοικητικών του ΕΚΠΑ, Τετάρτη και Πέμπτη

Εκ μέρους των διοικητικών υπαλλήλων, η πρόεδρος του συλλόγου, Νάνσυ Μιχοπούλου, αναφέρθηκε στο θετικό κλίμα της συνάντησης, ενώ ως προς το περιεχόμενο της συζήτησης σημείωσε ότι εξειδικεύτηκε η πρόταση των πέντε σημείων που κατέθεσε προχθές ο υπουργός στον πρύτανη του ΕΚΠΑ.

Ειδική αναφορά έγινε και στο θέμα της μοριοδότησης των υπαλλήλων. Όπως τονίστηκε, οι υπάλληλοι που δεν απογράφηκαν και θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργού, θα έχουν ένα αρνητικό πρόσημο στη μοριοδότησή τους έναντι εκείνων που απογράφηκαν.

Το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ