Προς «κοινά αποδεκτή λύση» το θέμα των πλειστηριασμών

Προς «κοινά αποδεκτή λύση» το θέμα των πλειστηριασμών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναμένεται σε λίγη ώρα μετά και τη σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Την εκτίμηση ότι το θέμα των πλειστηριασμών έκλεισε, μετέφερε ο κ. Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου. Συγκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους εάν έκλεισε το θέμα των πλειστηριασμών εκείνος απάντησε «νομίζω πως ναι». Είπε ακόμη ότι στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν διάφορα θέματα.

Σε δήλωσή του, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα και ότι συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών για το οποίο θα υπάρξει δήλωση του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πρώτη φάση της μερικής άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από τις αρχές του 2014 θα αφορά κυρίως επιχειρηματίες, εμπόρους και λιγότερα από 10.000 ακίνητα, ενώ θα γίνει προσπάθεια να εξαιρεθούν οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ