Προς νέα υψηλά το Bitcoin με καύσιμο το crypto-ETF στις ΗΠΑ – Διέσπασε την αντίσταση των 58.000 δολ.

pixabay.com

Είναι όμως βιώσιμες οι αποτιμήσεις;…

Πληθαίνουν τα σημάδια που δείχνουν το ένα ETF συνδεδεμένο με το Bitcoin μπορεί να σύντομα να τύχει έγκρισης από την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Ήδη η CEO της Ark Investment έχει καταθέσει σχετική αίτηση, όπως επίσης και η Valkyrie.

Σύμφωνα δε με τον αναλυτή του Bloomberg Eric Balchunas, οι δύο προαναφερθείσες εταιρείες αναθεώρησαν τις προτάσεις και ετοιμάζονται να πάρουν το πράσινο φως για τα προϊόντα που θα προσφέρουν στους πελάτες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά 28% από τον Οκτώβριο, ενώ την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές κυμαινόταν πάνω από τη ζώνη των 57.000 δολαρίων, αγωνιζόμενη να σπάσει την αντίσταση των 57.000 δολαρίων. 

Αν μη τι άλλο, κρίσιμο καύσιμο για αυτό το bull run αποτελεί η προσδοκία για το επερχόμενο ETF, που, σύμφωνα με τον Balchunas, μπορεί να έρθει ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο.

Είναι βιώσιμες οι τρέχουσες αποτιμήσεις;

Από την άλλη, πληθαίνουν οι φωνές που αμφισβητούν ότι τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης του Bitcoin (ΒΤC) είναι βιώσιμα.

Υπενθυμίζεται πως το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα σημείωσε, στις 7 Οκτωβρίου 2021, ένα «τρελό» bull run, απόρροια ενός εν δυνάμει short squeeze 270 εκατομμυρίων δολαρίων, καταγράφοντας άνοδο πάνω από 10% μέσα λίγα λεπτά.

Τα επιτόκια χρηματοδότησης των παραγώγων είναι θετικά στα ανά τον κόσμο ανταλλακτήρια, ωστόσο μπορεί να υπάρξει μια αντίθετη κίνηση, προς χαμηλότερα επίπεδα.

Σημειώνεται πως, όταν τα επιτόκια χρηματοδότησης των παραγώγων είναι υπερβολικά… θετικά, προκρίνονται θέσεις long. Ωστόσο, υπό τέτοιες συνθήκες, μια μαζική χαλάρωση θα μπορούσε να επισπεύσει και να εντείνει μια καθοδική κίνηση.

Σε ό,τι αφορά την ψυχολογία των επενδυτών, ο δείκτης Crypto Fear & Greed αγγίζει τα 76/100 την ημέρα, αντικατοπτρίζοντας μια «ακραία απληστία». «Οι επενδυτές είναι εξαιρετικά άπληστοι σε σχέση με το BTC αυτήν τη στιγμή», προειδοποίησε ο trader και αναλυτής Rekt Capital.

Την ίδια στιγμή, έμπειροι αναλυτές συνιστούν στους επενδυτές να σχεδιάσουν ήδη μια στρατηγική εξόδου, μεταξύ των οποίων ο John Bollinger, δημιουργός του δημοφιλούς δείκτη συναλλαγών Bollinger Bands.