Προσφορά κοινωφελούς εργασίας από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Προσφορά κοινωφελούς εργασίας από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Για ένα χρόνο ο «Καβαλιέρε» θα προσφέρει τις υπηρεσίες του είτε σε κέντρο για την βοήθεια υπερηλίκων ή σε ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ιταλικό δικαστήριο αποφάσισε σήμερα πως ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα εκτίσει την ποινή ενός έτους που του έχει επιβληθεί με προσφορά κοινωφελούς εργασίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Καβαλιέρε» θα προσφέρει το έργο του είτε σε κέντρο για την βοήθεια υπερηλίκων ή σε ίδρυμα για άτομα με ειδικές ανάγκες κοντά στο Μιλάνο.

Η κοινωφελής εργασία που καλείται να προσφέρει δεν θα υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες την εβδομάδα, οι οποίες όμως επιβάλλεται να είναι συνεχόμενες. Παράλληλα, ο Ιταλός κεντροδεξιός πρώην πρωθυπουργός, από την Τρίτη το πρωί μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα, θα μπορεί να μεταβαίνει, μετά από ειδική άδεια, στην ιταλική πρωτεύουσα, για να συναντά τους πολιτικούς του συνεργάτες.

Η γενική εισαγγελία του Μιλάνου τις περασμένες ημέρες είχε διαμηνύσει πως εάν ο Μπερλουσκόνι επιτεθεί εκ νέου φραστικά στους δικαστικούς, η ισχύς της απόφασης που του επιτρέπει να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωφελή εργασία μπορεί να ακυρωθεί.

Χθες βράδυ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντήθηκε στην Ρώμη με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι δυο πολιτικοί συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να εγκριθεί άμεσα η μεταρρύθμιση της Γερουσίας ότι και μέχρι τον Ιούνιο πρέπει να δοθεί το πράσινο φως από το κοινοβούλιο και στον νέο εκλογικό νόμο.

Διαβάστε ακόμη: 

Καβαλ(ι)ερία… ιταλιάνα!

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι χωρίς… μακιγιάζ

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ φτωχότερος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι το 2013

Και επίσημα εργένης ο Μπερλουσκόνι