Πρόσβαση για όλους στις δομές υγείας ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόσβαση για όλους στις δομές υγείας ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στην υπόθεση των υποβρυχίων. Απάντηση από την κυβέρνηση.

Τη διαβεβαίωση ότι η πρώτη μεγάλη ρήξη με την πολιτική των μνημονίων και των συμφερόντων, θα είναι η αποκατάσταση της πρόσβασης στο σύνολο των δημοσίων δομών υγείας και η αποκατάσταση της πρόσβασης για το σύνολο του πληθυσμού από την πρώτη μέρα και αυτή θα είναι πλήρης, ισότιμη και δωρεάν, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα σε διαβούλευση για την υγεία, που οργάνωσε το αρμόδιο κοινοβουλευτικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που έχουν προκληθεί στον τομέα της υγείας από την πολιτική λιτότητας, καθώς, όπως είπε, βρισκόμαστε ενώπιον ανθρωπιστικής κρίσης και πρόσθεσε ότι «επειδή βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ σοβαρούς κινδύνους για ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας, πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να σοβαρευτούμε».

Τα προβλήματα αυτά, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με ύφος χιλίων καρδιναλίων και με αστεϊσμούς από ανθρώπους που τον ελεύθερό τους χρόνο πηγαίνουν κρυφά στα τηλεοπτικά στούντιο για να κάνουν γυρίσματα τηλεπωλήσεων βιβλίων, τα οποία τα παρουσιάζουν σε κανάλια με το “Ε”, δήθεν ότι είναι επανάληψη, ενώ έχουν υπουργικούς θώκους», αναφερόμενος έμμεσα στον σημερινό Υπουργό Υγείας.

Διαβάστε ακόμη: Έξοδος από το μνημόνιο μόνο μέσα από το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης

Παράλληλα επέκρινε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όπου βρεθεί και όπου σταθεί, μιλάει για το success story τονίζοντας ότι, αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τους κινδύνους και προσωπικά ο ίδιος επισημαίνει το πρόβλημα σε όλες τις διεθνείς επαφές του.

Προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι να έχουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ισότιμη και δωρεάν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες και σε φροντίδα υγείας, είπε ο κ. Τσίπρας.

Τα κέντρα Υγείας, είπε, πρέπει να διασυνδέονται λειτουργικά με τα νοσοκομεία, βασικός δε θεσμός της λειτουργίας της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για μας, πρέπει να είναι ο οικογενειακός γιατρός και η ομάδα υγείας, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη τοπικών πολιτικών και προγραμμάτων για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Διαβάστε ακόμη: Λύση για το μεταναστευτικό αναζητεί ο Σαμαράς

«”Υποβρύχιο άγχος” του Ευ. Βενιζέλου»
Εξάλλου, σε αναφορά του στην υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «υποβρύχιο άγχος» του Ευάγγελου Βενιζέλου, που «πάει να καλύψει ο κ. Σαμαράς» και το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προγραμματικές συμφωνίες. Ένας είναι ο τρόπος, είπε ο κ. Τσίπρας: «Να τον εντάξει (σ.σ. τον κ. Βενιζέλο) στα ψηφοδέλτιά του, να τον βάλει και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, όπως στις προηγούμενες εκλογές έβαλε την κ. Μπακογιάννη, μπας και μετριαστεί αυτό το άγχος». Όμως, η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ζει με τα άγχη της ασυλίας όλων όσοι μας οδήγησαν στον γκρεμό, είπε.

Κατέληξε δε λέγοντας:

Βλέπω, μιας και αναφέρθηκα στο θέμα των υποβρυχίων, ότι υπάρχει μια υποβρύχια αναστάτωση στην κυβέρνηση. Αναγκάστηκαν μάλιστα χθες, λόγω αυτής της υποβρύχιας αναστάτωσης, να μας φέρουν από το πουθενά και μια προγραμματική συμφωνία- ανέκδοτο 43 σημείων. Μετά από ενάμισι χρόνο διακυβέρνησης, όπου είχαν την πρώτη προγραμματική συμφωνία, την οποία δεν υλοποίησαν φυσικά και μετά από 5 μήνες της νέας κυβέρνησης των δύο, χθες θυμήθηκαν ξαφνικά να φέρουν προγραμματική συμφωνία, είπε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε ακόμη: «Όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα από Σαμαρά-Βενιζέλο

Απάντηση της κυβέρνησης
«Δυστυχώς γι’ αυτόν, μέχρι και τα περιθωριακά ευρωπαϊκά παλαιοκομμουνιστικά κόμματα που εκπροσωπεί, τον πήρανε χαμπάρι», αναφέρει σε σχόλιό της η ΝΔ για τη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τελικά με ποιον είναι ο κ. Τσίπρας; Με τον ελληνικό λαό ή με όσους ποντάρουν στην αποτυχία των προσπαθειών του;», συνεχίζει η ΝΔ η οποία κατηγορεί επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «όπου βρεθεί και όπου σταθεί, εύχεται και προσεύχεται να μην καταφέρουμε να πετύχουμε Πρωτογενές Πλεόνασμα».

«Ξεδιάντροπα διαφημίζει τις παρουσίες του στο εξωτερικό, ενώ στην πραγματικότητα δυσφημεί τη χώρα, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να απειλεί με χειροπέδες τους επενδυτές που θα εμπιστευτούν την οικονομία μας», επισημαίνει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: Ορέστης Παναγιώτου