Πρόταση 14,3 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Paramount Global

Πρόταση 14,3 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Paramount Global
Logo of Paramount Pictures studio during the CinemaCon Paramount Pictures Exclusive Presentation at the Colosseum Caesars Palace on April 4, 2019, in Las Vegas, Nevada. (Photo by VALERIE MACON / AFP) Photo: AFP
Την ώρα που η Skydance Media και η Warner Bros Discovery έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία της Paramount.

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Μπάιρον Άλεν, ενδιαφέρεται για την εξαγορά της Paramount Global, μητρική του CBS και των στούντιο Paramount Hollywood.

Το Allen Media Group έχει υποβάλει προσφορά ύψους 14,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 28,58 δολαρίων για κάθε μετοχή με δικαίωμα ψήφου της εταιρείας και 21,53 δολάρια για κάθε μετοχή χωρίς δικαίωμα ψήφου, μετέδωσε η Wall Street Journal.

Με το χρέος, η προσφορά είναι περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος.

Ο Άλεν έκανε την προσφορά την Τρίτη στέλνοντας e-mail και γραπτά μηνύματα σε διάφορα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και της διοίκησης της Paramount, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της Paramount Μπομπ Μπάκις και του βασικού μετόχου της Paramount, Σάρι Ρέντστοουν, δήλωσαν οι άνθρωποι.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η προσφορά ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει χρέος και μετοχές, είναι η καλύτερη λύση για όλους τους μετόχους της Paramount Global και η προσφορά θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να επιδιωχθεί» ανέφερε το Allen Media Group.

Η προσφορά του Allen έρχεται την ώρα που η Skydance Media και η Warner Bros Discovery έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ιδιοκτησία της Paramount.

Η National Amusements, η ιδιωτική εταιρεία κινηματογραφικών αιθουσών της Σάρι Ρέντστοουν, η οποία ελέγχει την Paramount, διερευνούσε την πώληση τους τελευταίους μήνες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Skydance Media, Ντέιβιντ Έλισον, συζητούσε μια προσφορά με μετρητά για την National Amusements, με οικονομική βοήθεια από άλλους επενδυτές της Skydance, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του, του δισεκατομμυριούχου Λάρι Έλισον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal