Πρόταση δυσπιστίας – Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει» – Επίθεση και σε ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση δυσπιστίας – Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει» – Επίθεση και σε ΣΥΡΙΖΑ
Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου μιλά κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση σε συνεδρίαση της Βουλής, Αθήνα, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024. Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. Αύριο Πέμπτη, η συζήτηση θα επαναληφθεί από τις 9 το πρωί με στόχο, η ονομαστική ηλεκτρονική ψηφοφορία να ξεκινήσει περί τις 8 με 9 το βράδυ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν απαντάει για το ποιος πήρε, ποιος παραποίησε και ποιος διέρρευσε το μονταρισμένο ηχητικό -των διαλόγων μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού- λίγες ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών».

«Η τραγωδία των Τεμπών είναι το συλλογικό μας στίγμα. Και δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι ως κοινωνία. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει», ανέφερε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Έφη Αχτσιόγλου, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν απαντάει για το ποιος πήρε, ποιος παραποίησε και ποιος διέρρευσε το μονταρισμένο ηχητικό -των διαλόγων μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγού- λίγες ώρες μετά το δυστύχημα των Τεμπών», είπε η κ. Αχτσιόγλου και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι εργαλειοποιεί μονταζιέρες για να στηρίξει το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους και να αποφύγει τη δεδομένη του ευθύνη.

Η κυβέρνηση, είπε η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, «ενέπαιζε τους πολίτες όταν, ενώ δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση και το δευτεροβάθμιο κέντρο της Καρόλου που θα μπορούσε να προλάβει την τραγωδία είχε καταστραφεί επί των ημερών της και ουδέποτε αποκαταστάθηκε και ενώ δεν λειτουργούσε τίποτε, επιχείρησε να κατασκευάσει νέους όρους περί δήθεν “τοπικής τηλεδιοίκησης”».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή, από την οποία «αποκλείστηκαν κρίσιμοι μάρτυρες» και στο μπάζωμα στα Τέμπη, για το οποίο κατήγγειλε ότι «έναν χρόνο μετά η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ποιος έδωσε την εντολή για το μπάζωμα που οδήγησε τις οικογένειες να αναζητούν τους νεκρούς τους», ενώ ακόμα και σήμερα «ο κ. Τριαντόπουλος συνέχισε τις υπεκφυγές περί πρωτοκόλλων και υπηρεσιακών, όταν εκταμιεύθηκαν 700.000 ευρώ για το μπάζωμα».

«Πρόκειται για τον ορισμό της συγκάλυψης. Και το χειρότερο είναι πως η ΝΔ έχει την αίσθηση ότι δεν οφείλει να λογοδοτήσει σε κανέναν. Και έρχεται εδώ και μιλάει για μιντιακά κέντρα και οικονομικά συμφέροντα που δήθεν βρίσκονται πίσω από την αντιπολίτευση. Μιλάει η ΝΔ για μιντιακά συμφέροντα που την πολεμούν. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τόσο προκλητικό», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς επεφύλασσε διακριτή αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ, με την παντελώς ασόβαρη στάση του δίνει πατήματα στην κυβέρνηση για αντιπερισπασμό, για να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Με τις φαιδρές δηλώσεις του προέδρου του για τις εκλογές δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση να μην απαντάει σ’ αυτό που είναι το μείζον. Με τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις του την διευκολύνει να λέει ότι αυτό που κάνουμε είναι “σόου και κοκορομαχία” αντί να πιέζεται να λογοδοτήσει. Πραγματικά δεν αξίζει στον τόπο μια τέτοια αξιωματική αντιπολίτευση», είπε η Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε: «Η ΝΔ δεν θα έχει για πάντα μια αξιωματική αντιπολίτευση “πασαδόρο”, που με τις επιλογές της την αφήνει να βγαίνει από πάνω. Οι μέρες απόδρασης της κυβέρνησης από τις ευθύνες της είναι μετρημένες. Η κοινωνία έχει εξοργιστεί και η σοβαρή Αριστερά είναι εδώ για να της δώσει την πολιτική φωνή που δικαιούται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: