Πρόταση- βόμβα Καπραβέλου: Να πηγαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι στα νησιά

Πρόταση- βόμβα Καπραβέλου: Να πηγαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι στα νησιά
Photo: pixabay.com
«Κι εγώ θα νοσήσω, αλλά ελαφρά, χωρίς να προκαλέσω προβλήματα στους υπόλοιπους», είπε υπενθυμίζοντας ότι, ο ίδιος έχει εμβολιαστεί και χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «ηθική υποχρέωση».

Την ώρα που χθες, τα κρούσματα ξεπέρασαν το όριο των 3.500, την ώρα που αρκετοί ετοιμάζονται για τις διακοπές τους εν μέσω του 4ου κύματος της πανδημίας, η κυβέρνηση και οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκια προς όλους να εμβολιαστούν.

Σήμερα, ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου έριξε στο τραπέζι μία πρόταση-βόμβα, τονίζοντας ότι θα πρέπει να πηγαίνουν στα νησιά μόνο εμβολιασμένοι.

Μιλώντας στον Ant1, o καθηγητής Καπραβέλος εξέφρασε τη διπλή ανησυχία της ιατρικής κοινότητας, που είναι αφενός η τυχόν επέκταση της νόσου στις μεγάλες ηλικίες, αλλά και το μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων.

«Κι εγώ θα νοσήσω, αλλά ελαφρά, χωρίς να προκαλέσω προβλήματα στους υπόλοιπους», είπε υπενθυμίζοντας ότι, ο ίδιος έχει εμβολιαστεί και χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «ηθική υποχρέωση».

«Ανεπίτρεπτη η χαλάρωση στα νησιά»

Χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτη τη χαλάρωση στα νησιά», με αφορμή τη Μύκονο και πρότεινε «να πηγαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι στα νησιά».

Τέλος εκτίμησε ότι, είναι «μονόδρομος ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, αν θέλουμε να σταματήσουμε το 4ο κύμα».

Εκτιμήσεις Τζανάκη για 300 εισαγωγές την ημέρα

Από την πλευρά το Νίκος Τζανάκης χαρακτήρισε «ομαλή» και «αναμενόμενη» την αύξηση στα κρούσματα του κορωνοϊού.

Βάσει των προγνωστικών μοντέλων, το ευμενές σενάριο «ακόμα κι αν κάτσουμε όλοι στα σπίτια μας αρχές Αυγούστου» είναι στα 3500 κρούσματα την ημέρα, ενώ προέβλεψε ότι, θα πάμε στις 300 εισαγωγές ημερησίως.

Σημείωσε, πάντως ότι, στις διασωληνώσεις, «σταθεροποιείται και δε μειώνεται το νούμερο».

Για τη Μύκονο επεσήμανε ότι, τα «50 κρούσματα σε 170.000 ανθρώπους δεν είναι πάρα πολλά» και εκτίμησε ότι, μπορούν να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα, αν εφαρμοστούν τα μέτρα προστασίας.